--> -->

Dan Puric despre CTP și despre Colectiv: ”Nici comuniștii n-au îndrăznit. Eu când am zis haimanale, m-am referit la aceia cu pancarte”

Dan Puric, 61 de ani, a ieșit în față de mai multe ori în ultimii ani cu opinii ce-au primit și aplauze, ca pe scenă, dar și oprobiul publicului. Actorul a avut o intervenție la Antena 3 în care a dialogat despre protestele anti-Covid, despre tragedia de la Colectiv, dar și despre recentele invective lansate de Cristian Tudor Popescu ortodocșilor și Patriarhului Daniel.

”Dacă Patriarhul a fost insultat într-un mod ordinar, înseamnă că o să urmeze să facă și cu drapelul la fel. Țara este o rană deschisă, oamenii suferă. Patriarhul este un simbol, drapelul este un simbol. Putem scuipa pe tricolor liniștit, putem înjura biserica, putem înjura patriarhul. Eu sunt bucuros că sunt o ”vită ortodoxă”, săracul ăsta, psihopatul, m-a trimis înapoi în iesle! Acolo s-a născut Hristos, foarte bine a făcut.

Nu președintele statului și președintele Comisiei Europene au format poporul român. Ce facem, stăm așa, spectatori? Nici comuniștii nu au îndrăznit de lucrurile astea. Pentru Biblie s-a murit. Poporul acesta a fost batjocorit. Nu poți să spui că să stăm în case că vom avea morți. Lovești poporul în firea lui.

Suntem într-un război care abia a început, se va generaliza în toată lumea. Factorul medical a fost capturat de cel politic. La Colectiv a fost un asasinat, o lovitură de stat. Eu, când am spus ”haimanalele de la Colectiv”, nu m-am referit la acei tineri, ci la cei care au purtat pancarte cu ”Jos Patriarhul, jos Biserica!”. A fost o repetiție pentru ce este acum. Trăim într-o societate ordinărită, fără scrupule”, a spus Dan Puric.

Citește și

Poezie pentru CTP din partea unui lider politic: ”Rumeguș de gânduri și obsesii de import”