--> -->

Dan Puric critică românii care boicotează Austria: ”Avem probleme mai mari”

Actorul Dan Puric critică românii care boicotează Austria după blocarea intrării României în Schengen.

Puric spune că boicotarea României e o chestie de reflex pentru Austria, însă se declară dezamăgit că românii nu se revoltă cu privire la alte probleme mult mai grave pe care țara noastră le are.

”Indolența, trădarea profesorilor, părinților?”

”Austriecii au făcut asta din reflex. Cine a făcut o dată rău, îl mai face. Sigur că oamenii s-au indignat și sunt legitimi. Asta cu Schengen-ul e o chestie minoră, nu știu de ce nu s-au indignat pentru lucrurile care au distrus România fundamental. De ce nu s-au indignat pentru educația asta traumatizantă asupra copiilor noștri?

De ce nu s-au ridicat oamenii, clasa politică împotriva unor lucruri fundamentale? Dincolo de economie, atacurile au fost făcute asupra structurii sufletești a poporului român.

Austriecii, în 240 de ani, au luat vreo 820 de tone de aur. Rușii au luat mai putin, vreo 63 de tone. Calculul din 1990 până în 2016, în 26 de ani, în aur calculat…

”Tineri terminați sufletește, desrădăcinați”

Vă spun că s-a furat din România de 3,3 ori mai mult decât în 500 de ani de asuprire a acestor imperii, turc, habsburgic și rusesc. Eu nu m-am mirat, dar spune-mi de ce te revolti ca să îţi spun cine ești. Mă doare indolența asta, trădarea profesorilor, părinților vizavi de mutilarea asta care se va face. În cultură și în spririt pui acum şi culegi peste 10-15 ani. Deja avem o generație de tineri terminaţi sufletește, desrădăcinaţi. Nimeni nu s-a plâns de chestia asta.

S-au revoltat de chestia asta minoră, dar la lucrurile fundamentale nu s-au revoltat. Eu m-am întors de la Londra unde am avut o conferință și toți cu care am vorbit au zis că vor să se întoarcă, dar nu pot. Că și-au strâns bani și e crimă. Autohtonii ăștia care au pus mâna pe putere îi sugrumă. Ar fi 7 milioane de venit. E un popor, o Românie afară. Şi îi sugrumă ăştia din interior, românul care a pus mâna pe putere, subspecia de român, cum îi zic eu.

”Guverne-marionetă cu care sugi poporul”

Peste asta este oculta națională. Îi țin pe cei autohtoni ca să fure. De regulă, se face așa: se omoară dictatorul și apoi se fac guverne-marionetă cu care sugi poporul. Dacă nu ești cuminte, Guvernul se schimbă. Îi iau după profil: să fie coruptibili, şantajabili.

Dacă în 27 de ani s-a furat de 3,3 ori mai mult, s-a furat cu ajutorul celor din ţară. Sunt criminali economici. Cineva dacă ar veni la conducerea țării și ar crea o legislație pentru românii plecați afară să îi privilegieze, România s-ar îndrepta în 2 ani fantastic. În România se distruge micul producător, cel mijlociu, coloana vertebrală a economiei”, spune Dan Puric, citat de România TV.

Citește și

Cum își crește actorul Codin Maticiuc cei doi copii. Soția acestuia are de pătimit