--> -->

Dan Petrescu, solicitare specială către conducere. Ce transferuri sunt ”pe țeavă”

CFR Cluj a debutat din nou cu o victorie în grupele Europa League, așa cum s-a întâmplat de fiecare dată când campioana României a ajuns într-o asemenea fază a competiției, indiferent că a fost vorba de Champions League sau de EL. ”Feroviarii” au învins cu 2-0 la Sofia, pe ȚSKA, joia viitoare au meci în Gruia, cu Young Boys Berna, apoi, peste alte 7 zile, în Italia cu AS Roma.

Dan Petrescu s-a plâns de subțirimea lotului în zona mediană. A cerut întăriri în acel departament, mai ales după plecarea lui Mihai Bordeianu. „La mijloc suntem descoperiți. Cei 3 care au jucat astăzi sunt cam singurii din lot, Djokovic, Hoban și Păun. Mai e Itu, care e tânăr, și Pereira, care nu e locul lui acolo. Dacă nu pleca Bordeianu, eram cât de cât OK. Acolo e poziția unde îmi este mie cel mai frică”, a declarat Dan Petrescu.

CFR Cluj a anunţat luni transferul mijlocaşului brazilian William Soares Da Silva, ultima oară legitimat la gruparea portugheză Gil Vicente. În lot mai este și Luis Aurelio, care a jucat un singur meci în actuala ediție, în Malta, cu Floriana. Pentru linia mediană, ardelenii sunt în negocieri cu finlandezii de la KuPS pentru doi jucători. Formația nordică a fost eliminată de Petrescu și compania în drum spre grupele EL. Nana Boateng (26 de ani), mijlocaş central ghanez, şi Usman Sale (25 de ani), mijlocaş central nigerian, sunt pe lista lui SuperDan.

Totodată, sunt șanse mari să se realizeze în acest week-end transferul lui Syam Ben Youssef, 31 de ani, stoper francez, care ar acoperi un post rămas descoperit. Petrescu a solicitat în repetate rânduri încă un fotbalist în acea poziție. Ben Youssef știe campionatul României, a jucat la Astra între 2012 și 2015 și are 68 de partide în prima ligă.

Apărătorul are 48 de partide pentru Tunisia, în tricoul căreia a evoluat și la Campionatul Mondial din 2018. Ben Youssef a fost titular cu Anglia și cu Belgia, în grupa de la turneul final din Rusia. A evoluat contra lui Kane și Lukaku! Ben Youssef s-a despărțit în vară de Denizlispor, ardelenii așteaptă ”cartea verde” pentru a-l legitima.

Citește și

Cosmin Contra: ”Și eu sunt neliniștit de situația banilor”. Ce promite pentru Sepsi, ce i-a transmis Cortacero