--> -->

Dan Petrescu, mesaj pentru critici: ”Unii s-au făcut de râs, acum îmi dau mie sfaturi”

Dan Petrescu a fost spectaculos la conferința de presă dinaintea meciului CFR Cluj – Ballkani, de joi seară, de la ora 19:45, trimițând o ploaie de săgeți către toți cei care-l critică și reamintind-le cine a făcut istorie cu CFR Cluj în România și în cupele europene.

Discursul său i-a vizat și pe detractorii săi, diverși oameni de fotbal care-i critică metodele și stilul de joc, SuperDan luându-și energia, totuși, din hate-ul rivalilor săi.

”Și-n minutul 95, cu spatele”

”Este al 14-lea meci în Europa, din august până acum, o cursă infernală. Dacă tot am ajuns aici, sper să ne calificăm în primăvara europeană. Sincer, ar fi un miracol, da, ar fi! Când nimeni nu are rezultate în România, iar fotbalul nostru a luat-o în jos, toți critică pe CFR Cluj care joacă cu calificarea pe masă joi seară.

Dacă îmi spunea cineva la tragerea la sorți că vom juca ultimul meci cu calificarea pe masă, stând la mâna noastră, aș fi fost foarte fericit. Ar fi fantastic pentru fotbalul românesc să ne calificăm în primăvara europeană. Ar fi ceva special. Ultima oară, tot CFR Cluj a reprezentat România în primăvara europeană cu Sevilla.

Sperăm să dăm gol în minutul 95 și cu spatele, dacă se poate, să fie ceva în favoarea noastră. Să avem și noi șansă, după două penalty-uri contra noastră, după ce-am luat gol din ofsaid, după atâtea episoade contra noastră.

Nu uităm că și-au amânat meciul din campionat, nu uităm că a dat trei goluri în deplasare. E un adversar periculos. Sunt conștient că va fi un meci greu din toate punctele de vedere. Sunt sigur că a venit să facă meciul vieții. E clar, dacă și-a amânat meciul din campionat…

Au ceva probleme în ultimele 10-15 minute. O să încerc să le pun jucătorilor și un filmuleț special, în ziua partidei. Ar fi fantastic, o încununare a succesului anului 2022, ca după titlul de campioană, să ajungem și în primăvara europeană.

Prefer să dăm gol și-n minutul 95, cu spatele”, a reacționat Dan Petrescu.

”Să se uite la CV-ul meu”

”Alții nu au fost antrenori și s-au făcut de râs pe unde au fost, iar acum îmi dau mie sfaturi. Să se uite la CV-ul meu, da! Mie îmi place unde sunt, nu are rost să facem polemică. Dar ăia care au fost antrenori s-au făcut de râs, mai bine ar tăcea din gură!

Nu mă mai miră nimic, și dacă ar fi dați afară 10 antrenori într-o zi în România, darămite trei. Orice e posibil! Dacă cel mai bun antrenor român, cu șase trofee, e criticat, e făcut praf, iar la prima înfrângere sunt prost și trebuie să-mi dau demisia… Trofeele sunt degeaba. O să vi le aduc să le vedeți! Am fost ales de șase ori cel mai bun. Noi îi dăm afară pe toți. E și vina antrenorilor, că nu se protejează, își pun clauze mici, astfel că sunt dați afară imediat”, a adăugat antrenorul.

Aș vrea ca lider să fie echipa. Vor fi în teren 6-7 jucători noi, din acest sezon, vorbim de o CFR Cluj reinventată. N-a fost ușor pentru mine în acest sezon, am început pregătirea și campionatul cu jucători pe care nu-i mai aveam acum. Când am jucat cu Sevilla, știam echipa pe de rost, acum e nevoie de un miracol”, a mai punctat tehnicianul campioanei.

Citește și

Dana Săvuică, prima româncă de pe coperta Playboy: ”Aș mai poza nud”