Dan Petrescu: ”În România niciodată nu am avut o masă gratis. Nu ştim să apreciem valorile”

Dan Petrescu, antrenorul CFR Cluj, spune că la Cluj se simte ca acasă, dar că românii nu ştiu să-şi aprecieze valorile.

”Mi s-a făcut pielea de găină”

”În România, lumea nu ştie să aprecieze valorile. Vă dau un exemplu, am fost cu actuala soţie, în Londra. Era un turneu cu Chelsea pentru foştii fotbalişti. Am ieşit prin Londra. Ea a văzut că mă ştie toată lumea şi mă salută.

Ştii că sunt mulţi homeleşi acolo. La un moment-dat, a venit un homeless, şi-a dat haina jos şi m-a luat în braţe: «SuperDan, nu se poate aşa ceva!». Mie, unuia, mi s-a făcut pielea de găină”, a povestit antrenorul campioanei în cadrul podcast-ului lui Mihai Bobonete.

Petrescu a mai povestit cum a mers la un restaurant în Londra şi n-a plătit nimic, detaliu ce i-a făcut plăcere.

”O masă, o geantă… Nimic!”

”Am mâncat ce-am vrut! Au spus: „E plăcerea noastră”. Apoi, m-am dus să-mi iau o valiză. Au zis: ”SuperDan”. Am zis, dar în România, oriunde mergi, de zece ani merg la acelaşi restaurant, o dată nu am avut o masă gratis! Şi la Cluj e la fel.

Mergi să iei o geantă, dar nu a zis nimeni niciodată: ”Lasă că plătesc eu”. Nimic… Dacă un meci îl pierd, nici clujenii nu mă mai salută. Nu ştim să apreciem valorile, pe Hagi, Nadia, Năstase, Ţiriac. Sunt legende, iar noi îi certăm, dăm în ei, facem glume cu ei”, a povestit Petrescu.

Amintiri frumoase din Rusia

Cele mai frumoase amintiri ca antrenor le are din Rusia şi de la Cluj.

”În Rusia m-am simţit fantastic, eram iubit, pe toate străzile erau poze cu mine, ziceai că sunt preşedintele ţării, peste tot era „super-Dan”. Am făcut rezultate bune la Krasnodar, am fost şi la Dinamo Moscova, unde am făcut treabă.

Oamenii sunt altfel decât ca în România, oamenii nu te bagă în seamă, poţi să faci ce vrei, cum vrei, vorbim de viaţă personală. Lăsam cheile în maşină, lăsam uşa de la casă deschisă. Chiar eram în siguranţă”, a comentat tehnicianul.

Citește și

Dorian Popa și-a luat bolid: 290.000 de euro