Dan Negru, un nou show de marcă, ”Legende”: ”De Niro era zero fără naiul lui Gheorghe Zamfir”

Dan Negru, 50 de ani, este unul dintre cei mai charismatici realizatori de show-uri TV, nu degeaba este supranumit și ”Regele audiențelor”. Începând din primele zile ale lunii aprilie, bănățeanul se pregătește să dea o nouă lovitură pe piața industriei de divertisment.

”Legende”, emisiunea pe care Dan Negru o va lansa la Antena 1, se dorește a fi răzbunarea realizatorului pe ceea ce numim ”lumea kitch-ului”.

Proiectul lui Dan Negru vizează promovarea adevăratelor valori ale României. ”Sunt oameni de care ne amintim doar când apar breaking news-urile dispariției lor. În rest, la televizor și în online apar toți neghiobii… Toți nebunii sunt lideri!”, a explicat Dan Negru pentru Fanatik.

Realizatorul de televiziune avea de mult timp în minte realizarea unui asemenea format. ”În urmă cu multă vreme, regretatul Mircea Albulescu mi-a spus: ”Apucă-te de arheologie, bunul meu!”. Avea dumnealui vorba aia… Și a continuat: ”Stai lângă oameni care au lucruri de spus, că prea stai mult lângă toți neghiobii!”. Avea dreptate. Eu am stat destul lângă mulți neghiobi, la televizor, și nu mă ascund de acest lucru. Din acest motiv, voi începe acum proiectul intitulat ”Legende”, dedicat oamenilor care au ceva de spus”, a comentat Dan Negru.

”Îl veți vedea pe Gheorghe Zamfir, care poveștește o mulțime de lucruri interesante, începând cu felul în care a scris muzica pentru ”Once upon a time in America”. Oamenii știu că Zamfir a scris muzica unuia dintre cele mai importante filme din istoria cinematografiei mondiale, cu Robert de Niro în rolul principal. Toată lumea se miră: ”De Niro, domnule!”. Robert de Niro era zero în ”Once upon a time in America” fără naiul lui Gheorghe Zamfir!”, a punctat vedeta Antenei 1.

Luni, 5 aprilie, va fi difuzat primul fragment din cea dintâi ediție a show-ului ”Legende”, iar pe 12 aprilie vom vedea interviul integral, primul invitat al lui Dan Negru fiind Ilie Năstase. Următoarea emisune îl va avea ca protagonist pe Gheorghe Zamfir.

”Ilie Năstase a stat lângă oamenii care au construit această Planetă! Am mers acasă la el și am făcut o mulțime de fotografii. Ei bine, am găsit în arhiva sa personală o fotografie cu Ilie și cu Joe Biden. Mi-a povestit cum l-a cunoscut Biden pe Năstase, acum mulți ani, la US Open. Și gândiți-vă că acest om este acum președintele SUA!

De asemenea, Ilie mi-a relatat cum l-a întâlnit pe Rene Lacoste, fost mare jucător de tenis francez și patronul cunoscutei firme de vestimentație sportivă care îi poartă numele. La fel, mi-a povestit cum s-a împrietenit cu Adolf Dassler, omul care a creat firma ”Adidas””, și-a continuat Dan Negru dezvăluirile.

Noua societate, cu noile reguli impuse de pandemie, îi displace timișoreanului. ”Nu poți fii jucător de fotbal la Liverpool și să asculți celebrul ‘You’ll never walk alone’ pe un stadion Anfield Road gol. Pandemia a scos emoția din sufletul omului, care a devenit un robot.

Din acest motiv, în zona show-urilor TV, care aveau nevoie de public, asistăm la o robotizare. Empatia apare atunci când oamenii se apropie unii de ceilalți. Îmi amintesc momentele acelea uluitoare din ‘Next Star’, cu săli pline și în momentul în care cânta un copil se ridica lumea în picioare și aplauda. Se rupea sala!”, a adăugat realizatorul TV.

Citește și

Orlando Bloom și-a găsit dublura istorică în România