--> -->

Dan Negru: ”Să nu-i mai ironizăm pe cei care stau la coadă la Catedrala Iașiului”

Dan Negru a reacționat după ce mii de oameni au mers să stea la coadă la Westminster Hall, în Londra, acolo unde e depus sicriul cu trupul neînsuflețit al reginei Elisabeta a II-a.

Prezentatorul spune că aceștia trebuie respectați pentru alegerea lor. Mii de oameni continuă să stea la coadă la Londra, așteptând să-i aducă un omagiu reginei Elisabeta a II-a, al cărei sicriu este depus la Westminster Hall.

”De admirat”

Dan Negru a vorbit despre acest subiect într-o postare pe una dintre rețelele de socializare.

Prezentatorul de la Kanal D consideră că acești oameni sunt de admirat la fel cum ar trebui admirați și oamenii care merg în pelerinaje religioase. ”Așa cum e admirabil că mii de oameni vin în pelerinaj în Londra la sicriul reginei, e admirabil și că mii de oameni merg în pelerinaje religioase oriunde în lumea asta, la Iași, la Fatima sau la Mecca.

Și unii, și alții stau de bunăvoie la cozi. Să-i respectăm. Respectul e cea mai bună dovadă de iubire. Dacă-i respectăm pe cei care stau la coadă la Catedrala Westminster, să nu-i mai ironizăm pe cei care stau la coadă la Catedrala Iașiului…”, a scris Dan Negru pe pagina sa de Facebook.

Reacție adversă

Florin Grozea, fostul membru al trupei Hi-Q, nu a fost de acord cu declarațiile lui Dan Negru și și-a spus părerea personală printr-un comentariu la postarea respectivă. ”Nu sunt de acord. Acel om a făcut ceva pentru cetățeni, a inspirat niște valori și a influențat istoria pentru 70 de ani. Acele moaște sunt niște oase cu care Biserica face bani, manipulând cetățenii creduli”, a scris Florin.

Încă o zi de omagii pentru regină

Oamenii continuă să treacă pe la sicriul reginei Elisabeta a II-a pentru a-și lua rămas-bun de la suverana care i-a slujit timp de 70 de ani. Duminică dimineață, la ora locală 8.00, timpul de așteptare depășește 13 ore. În această seară, la ora locală 20.00 în Marea Britanie, va fi păstrat un moment de reculegere în memoria reginei.

Westminster Hall se va închide pentru accesul publicului luni dimineață, la ora locală 6.30 (8.30, ora României), cu câteva ore înainte de începerea funeraliilor.

Citeste si

Andreea Raicu i-a dat papucii unui iubit dintr-un motiv special: ”Am un raid”