--> -->

Dan Negru, îngrozit de ce a văzut într-o stațiune celebră din România: ”Am făcut-o praf!”

Vedeta TV Dan Negru a filmat imagini dezolante din stațiunea Herculane, acolo unde totul pare o ruină.

Centrul celei mai vechi stațiuni balneare din țară, Herculane, a ajuns o ruină. O arată imaginile filmate în această dimineață de omul de televiziune Dan Negru.

Ajuns în stațiunea ridicată pe vremea Împăratului Traian, pe la 102 e.n., bănățeanul a surprins clădirile istorice aflate în degradare sau pe unele care aveau schele pe ele, semn că ar putea fi în proces de renovare.

”A ajuns pe mâna noastră”

”Atunci când am drum, mă opresc pe la Herculane. Îmi place mult stațiunea asta. Ăsta-i centrul stațiunii. Două imperii au construit Herculane: Romanii și Austro-Ungarii. A ajuns pe mâna noastră! Uite! E praf! E cu accesul interzis. Totul e ruină. Vara lui 2022, dar așa e de mult.

Aristocrația română venea pe aici, senatorii romani veneau la Herculane, apoi Imperiul Austro-Ungar. Franz Iosef, împăratul, spunea că e cea mai frumoasă stațiune din Europa. Uite ce-a ajuns! Și cântă un nene a jale. Gol totul. Și vizavi de ruina asta, de nenorocirea asta l-au pus pe Eminescu. De la ”Ce-ți doresc eu ție, dulce Românie”. Ăștia suntem!”, a spus Dan Negru.

Apel la Guvern

În urmă, reprezentanții unei asociații – Locus – cereau sprijinul Guvernului pentru salvarea Băilor Neptun din localitate, una dintre clădirile aflate în paragină din stațiune. În document, reprezentanții ong-ului precizau că trei sectoare ale monumentului istoric se află în pragul colapsului, în ciuda eforturilor depuse pentru punerea în siguranță a edificiului, relata publicația ExpressBanat.

Aceeași reprezentanți ai asociației au publicat un apel în limba engleză pe platforma boredpanda.com pentru salvarea monumentului, apel însoțit de mai multe imagini.

Dosar la DIICOT

De altfel, modul în care a fost privatizată stațiunea Băile Herculane a ajuns subiect de dosar la DIICOT. Și mai multe zeci de persoane au fost trimise în judecată, potrivit Agerpres, citată de G4Media. Aceștia erau acuzați printre între altele, de constituirea unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave. Valoarea prejudiciului depășește 120 de milioane de lei.

Citește și

Câți bani a cheltuit Biserica Ortodoxă Română pentru ajutorarea refugiaților ucraineni