Dan Negru a răbufnit după eșecul României în semifinala Eurovision: „Țopăim în toate limbile când ni se întinde mâna peste prăpastie”

Semifinala 2 Eurovision s-a desfășurat joi seara, 11 mai. România, reprezentată de Theodor Andrei, nu s-a calificat în finala Eurovision 2023. Cântărețul a interpretat pe scenă o versiune ușor diferită a piesei, față de varianta din Selecția Națională.

Dan Negru a transmis un mesaj în care își exprimă părerea cu privire la concurs.

Laudă gestul Moldovei: „Tot în limba română”

„Când am lucrat pentru TVR, demult, am prezentat vreo două preselecții Eurovision și asta mă face să mă mai uit la concurs. Anul trecut Moldova a dus în prime-time tv europene, la Eurovision, o melodie unionistă «Trenulețul Chișinău-București» cântată în română.

Noi am țopăit în limba spaniolă. Anul ăsta, Moldova a cântat tot în limba romană. Noi am țopăit cu un titlu de melodie englezesc cântată în mare parte în limba engleză. Moldova e în finală! Noi țopăim spre casă”, a răbufnit prezentatorul TV.

Dan Negru „Toți știm că TVR e goarna puterii politice”

A continuat pe același ton.

„Nu mă deranjează exagerările vestimentare sau de altă natură. Unii oameni banali ca să devină interesanți, exagerează. Dar mi-e rușine că în al doilea an consecutiv refuzăm mâna întinsă a Moldovei.

Moldovenii au avut curajul să spună public Europei că București-Chișinău e totuna. Cântecul lor va rămâne un act de curaj al mesajului politic în muzică. Noi le-am răspuns anul ăsta țopăind în engleză și îmbrăcați fistichiu.

Toți știm ca TVR e goarna guvernului, a puterii politice, oricare ar fi ea. Înseamnă că mesajul puterii politice românești, dat prin TVR la Eurovision, e să țopăim când Moldova ne întinde mâna peste prăpastie!

Nu poți să sari o prăpastie țopăind! Trebuie să ai curajul să faci un pas mare”, a fost mesajul transmis în mediul virtual de Dan Negru, conform Libertatea.

Piese calificate în semifinala 2 Eurovision

10 piese s-au calificat în a doua semifinală, de joi seara, 11 mai, pentru marea finală ce are loc pe 13 mai. Prima țară care a ajuns în finală este Albania, a doua finalistă este Cipru, apoi urmează Estonia, Belgia, Austria, Lituania, Polonia, Australia, Armenia și Slovenia.

Theodor Andrei a reprezentat țara noastră la concursul internațional cu melodia „D.G.T. (Off and on)” compusă chiar de el.

Citește și

Anunț îngrijorător pentru Simona Halep: dacă scenariul se va produce, poate fi finalul carierei!