Dan Capatos despre dragostea sa: ”De la acel abțibild”

Cunoscutul realizator de televiziune Dan Capatos, 48 de ani, a vorbit într-un interviu acordat Superbet despre cum a ajuns să țină cu Dinamo, despre prietenia cu marele Ivan Patzaichin, dar și ce sfaturi le-ar da tinerilor din ziua de astăzi.

Ploieșteanul a povestit cum a ajuns să pătimească la o vârstă fragedă cu echipa din Ștefan cel Mare.

De la mama, cu temă

”Da, asta e prima iubire, s-a născut când eram în clasa I, deci aveam 6 ani, am deja 42 de ani de dragoste pentru Dinamo.

Învățam literele și scriam foarte urât, și a făcut mama rost de un abțibild cu vechea siglă, cea care e acum sigla clubului sportiv, cea cu D-ul foarte frumos scris, iar mama mi-a zis că măcar litera asta să o fac frumos, să o copiez de pe abțibild, că dacă tot mă cheamă Daniel, măcar numele meu să îl scriu frumos.

Am început să mă interesez, să mă uit la televizor la meciuri, se întâmpla în anii ’78 – ’80, când echipa mergea bine, și așa m-am atașat .

Oricum, acum nu mai există club de tradiție fără două, trei extensii, Dinamo, Steaua, Craiova, Rapid. Eu o să rămân cu iubirea pentru Dinamo pe care îl știu din anii ’80”, a explicat Dan Capatos.

”Lupu mai bun ca Hagi”

Întrebat care este fotbalistul său preferat, Capatos a oferit o reacție care va fi comentată.

”O să râzi, mie mi-a plăcut foarte mult Dănuț Lupu, mie mi s-a părut mai bun decât Hagi. Nu pot să uit cum proteja mingea, cum bătea penalty-urile, de pe loc, de rupea plasa, făcuse hochei înainte și stătea bine pe picioare. Dacă mă trezești din somn și mă întrebi, Lupu ar fi!

Care e cea mai de suflet și frumoasă amintire cu Dinamo?

5-1 cu Everton în 2005, un meci cum n-am mai trăit acasă, pentru Dinamo. Un meci de care mă leagă și o amintire mai puțin plăcută. La 1-0 pentru Everton s-a întâmplat un eveniment neplăcut. Dar deznodământul a fost unul eroic și istoric pentru Dinamo”, a mai zis vedeta TV.

Citește și

Nu te joci cu Andreea Mantea! ”Le-am pus ceva în mâncare, le-am ars niște cămăși”