Dan Bittman despre Diana Șoșoacă: ”Avocatul poporului. Cu 20 de politicieni ca ea, eram departe de tot!”

Adriana Bahmuțeanu l-a avut invitat pe celebrul Dan Bittman, artistul vorbind deschis despre opiniile sale, chiar dacă unele au fost catalogate ca fiind controversate. Rocker-ul a oferit un interviu pentru emisiunea ”Cetățeanul.net” și consideră că senatoarea Diana Șoșoacă a creat o mișcare, ce-i atrage și pe alți conaționali.

În momentul în care Bittman s-a plâns de lipsa unor politicieni care să fie pentru țară, să acționeze independent de interesele altora, Adriana Bahmuțeanu a intervenit: ”Acum avem un politician independent, doamna Diana Șoșoacă!”.

Reacția artistului nu s-a lăsat așteptată. Ah, da, o salut și, uite, beau un pahar de vin în cinstea ei!”, a spus Dan Bittman. ”Dacă mai aveam 20 de politicieni ca Diana Iovanovici-Șoșoacă – eram Suedia, nu România! Eram departe de tot”.

”Românii au uitat să-și ceară drepturile, nu știu nici ce drepturi au”, a mai evidențiat Bittman. ”Unii sunt deranjați de modul în care ea se exprimă. Ea e femeie, iar în România misogină femeile trebuie călcate în picioare, dar este o femeie care cunoaște legile, este o femeie care apără legile și vorbește în numele legii.

Suntem într-o țară, România, în care nimeni nu apără legea în fața autorităților. Nu avem o lege a răspunderii prezidențiale – pentru că președintele încalcă legea în fiecare zi”, a mai spus Bittman.

”Doamna Șoșoacă este un om credibil, ar putea fi un lider”, a zis cântărețul, ”dar are nevoie de consilieri buni”.

După criticile venite pe adresa avocatei din partea unor jurnaliști, Bittman a comentat, acuzând. ”Alții dau cu invective în ea…. Pentru că… e pe interese, întreaga presă e pe interes, e plătită… presa liberă e o poveste. Diana Șoșoacă este un adevărat avocat al poporului. Cel mai greu este să spui: ”Nu, nu vreau!”. Uite, poate facem o mișcare civică, o invităm și pe doamna Șoșoacă ”, a reacționat Dan Bittman.

Citește și

Rareș Bogdan, atac dur la USR Plus pe tema călugărilor din Muntele Athos: ”La ce recurgem?”