--> -->

Dan Bittman: ”Am decis să mă vaccinez. Ei doresc să vândă marfă”

La capătul a mai multe luni în care a avut opinii dure pe durata pandemiei, Dan Bittman (59 de ani) a făcut un anunț surpriză: a decis să se vaccineze. Cu toate că este de părere, pe mai departe, că nu are încredere în câteva dintre vaccinurile ce au ieșit pe piață până acum. Totuși, artistul a anunțat care este vaccinul care-i inspiră o atitudine pozitivă.

Dan Bittman își dorește să se vaccineze cu serurile tradiționale, preferând vaccinul Johnson & Johnson. Cu toate acestea, artistul s-a arătat interesat și de produsul AstraZeneca din Marea Britanie.

”După un an de zile şi toate măsurile luate, suntem în aceeaşi situaţie, iar poporul a fost foarte obedient. A respectat măsurile impuse şi, cu toate acestea, suntem într-o situaţie gravă.

Respect legea şi am respectat-o în tot acest an. Dar am senzaţia că oamenii care ne impun aceste restricţii vor să ne ducă într-o situaţie de criză. Vor neapărat să o facă.

Nimeni nu doreşte, de fapt, să îmbunătăţească ceva. Dimpotrivă. Doreşte să aibă cifre. Doreşte să vândă în continuare marfă: medicamente, teste, vaccinuri. Ce rost are să discutăm? Suntem în aceeaşi situaţie ca atunci când nu exista vaccin. Ba chiar mult mai rea”, a spus Dan Bittman în cadrul emisiunii de la B1 TV.

Dan Bittman este împotriva ARN mesager, noua tehnologie apărută în lumea vaccinurilor. Acesta susține că își dorește varianta produsă prin metode tradiționale, care există deja de ani buni pe piață.

”Nu m-am vaccinat, dar mă voi vaccina. Am așteptat vaccinul Johnson & Johnson, care mi se pare mai tradițional și în alea tradiționale am încredere. Nu am încredere în astea cu ARN Mesager ca Pfizer și Moderna, de asta aștept pe cel de la Johnson and Johnson. Dar, uite, că să nu zică lumea nu știu ce, mă voi vaccina cu AstraZeneca.

Eu nu știu de ce nu se explică lumii care e speriată de tromboze, că dacă iei cu o săptămâna înainte un anticoagulant, care costă 5 lei, nu se întâmplă nimic riscant. Nu e comunicare deloc iar lumea e speriată”, a reacționat în urmă cu ceva vreme Dan Bittman.

Citește și

Florin Cîțu despre maratoanele vaccinării: ”Mergeți, după ce stați pe chill la terasă”