Damian Drăghici: ”Mi-e frică doar să nu greșesc în fața lui Dumnezeu. Mai frică mi-e de mine”

Damian Drăghici, 51 de ani, este un artist al lumii, respectat, și în România, și peste hotare. Invitat în cadrul emisiunii „40 de întrebări cu Denise Rifai”, la Kanal D, muzicianul s-a recomandat ca un om credincios, nu bisericos, cum a ținut să puncteze.

„Nu lucrurile materiale aduc fericirea, am cheltuit foarte mulți bani pe prostii. Nu mă feresc, dar n-am o cifră să vă spun. În viață, de frică am făcut diverse lucruri. Frică să nu ajung iar sărac, frică să nu râdă lumea de mine, frică să nu-i fac de râs pe ai mei, frică să nu ajung cum au zis că voi ajunge! Dar în ultimii ani s-au schimbat lucrurile momumental”, a povestit artistul.

Înainte de concerte, își strânge colegii în cerc și spun cu toții „Tatăl Nostru”. Spune de multe ori pe zi „Doamne Dumnezeule, îți mulțumesc” și „Doamne Dumnezeule, miluiește-mă”. Poartă un inel de la Muntele Athos.

„Dumnezeu ne iubește pe toți, vrea să ne facă doar bine, iar în fiecare zi ne oferă viață. Eu mă autobiciuiesc. Frica de Dumnezeu ne-a fost indusă în copilărie. Nu mi-e frică decât să nu greșesc în fața lui Dumnezeu! Fiindcă eu vreau să-i mulțumesc. Dacă-L ai pe Dumnezeu lângă tine, nu are cum să-ți fie frică de El!

Mi-este frică de mine fiindcă știu că sunt cel mai mare dușman al meu. Știu că sunt autocritic și-mi place perfecționismul. Sunt specialist în ambiții. Deși sunt ca un copil mic, foarte curios, care vrea să cunoască lucruri în continuare.

Ambiția mea este să fiu un om bun, un om de dragoste, să nu mai fac totul din ambiție, să-i fac pe oameni să simtă iubire”, a mărturisit celebrul artist.

Citește și

Prietenia Nadiei Comăneci cu Julio Iglesias: ”Toate sunt foarte frumoase”