Dacian Cioloș, săgeți și către Guvern și președintele Iohannis: ”Incendiile, focarele de infecție, sunt din cauza intereselor”

Co-preşedintele USR-PLUS Dacian Cioloş a declarat azi că situaţii precum cele înregistrate la spitalele din Suceava şi Piatra Neamţ au fost cauzate de atitudinea politicienilor. Totodată, fostul premier susține că autoritățile nu au luat în calcul toți factorii în momentul în care au decis să închidă școlile, iar acest an ar putea fi unul pierdut pentru elevi.

“După aceste alegeri din 6 decembrie, avem patru ani în care principalul obiectiv trebuie să fie acela de a reconstrui, dar trebuie să reconstruim pe o fundaţie curată. Dacă ne uităm la ce s-a întâmplat în sănătate în aceste ultime luni, când această criză COVID a scos la suprafaţă mizerii pe care le-am tot pus sub preş ani de zile, ca să nu dea prost pentru că mai venea un rând de alegeri şi trebuia să ieşim bine…

Ce s-a întâmplat la Suceava, cu acel focar de infecţie într-un spital nou-nouţ, cu bani investiţi recent, nu din cauza lipsei investițiilor s-a întâmplat, ci a atitudinii oamenilor, a politicienilor care şi-au întins tentaculele cu interesele politicianiste peste tot şi am văzut rezultatele. Ceea ce s-a întâmplat recent la Piatra Neamţ, incendiul, nu din cauza lipsei banilor s-a întâmplat, ci tot din cauza atitudinii, din cauza incompetenţei, din cauza acestei politizări.

Cu aceste lucruri vom începe – cu o curăţire a fundaţiei şi apoi cu investiţii pentru a reconstrui pe curat. Asta e revoluţia bunei guvernări pe care vrem să o aducem în orice formă de guvern vom face parte”, a spus Cioloş, într-o dezbatere online cu candidaţi USR-PLUS pentru regiunea Moldovei.

“Eu cred că, legat de situaţia aceasta în pandemie, când luăm măsuri şi închidem şcoli peste tot în ţară, trebuie să ne gândim la repercusiunile unor astfel de decizii asupra abandonului şcolar şi asupra felului cum sunt educaţi copiii, pentru că un an şcolar pierdut e un an şcolar pierdut din viaţa unui copil.

Ne-am tot plâns şi părinţii noştri s-au tot plâns că au ratat momente în istoria României şi credeţi-mă nu spun cuvinte mari, dar dacă vechea clasă politică ar fi vrut cu adevărat să schimbe România în bine nu am fi avut astăzi corupţia pe care o avem astăzi în România, nu ar fi trebuit să vorbim de ”Fără penali în funcţii publice” şi iată că trebuie să o facem.

Nu ar fi trebuit să spunem că printre obiectivele noastre este să eliminăm pensiile speciale pe care şi le-au dat politicienii în aceşti ultimi ani, nu ar fi trebuit să vorbim de impostură şi de fabrici de diplome şi de doctorate, dar suntem în situaţia să o facem”, a mai declarat fostul premier.

Citește și

”Dasaev” eliberat din arestul la domiciliu și plasat în control judiciar. Decizie incredibilă!