Dacian Cioloș rupe toate punțile cu Florin Cîțu: ”Terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere”

Președintele USR, Dacian Cioloș, a aflat astăzi că Guvernul pe care l-a propus nu a fost validat în Parlament. Acum, a trecut la atacuri.

Fost premier imediat după drama de la Colectiv, politicianul a acuzat dublul mesaj al PNL, care a trimis mesaje de împăcare, în vreme ce au fost produse flyere pe bani publice prin care s-a încercat a se arunca vina pandemiei pe Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu.

”Flyere mincinoase și campanie online”

”I-am costat mulți bani pe cei de la PNL. După ce au produs flyere mincinoase și le-au împărțit prin țară în campania electorală, acum au plătit o întreagă campanie online prin care încearcă să arunce vina pandemiei pe Ioana Mihăilă și pe Vlad Voiculescu. Este pur și simplu de neînțeles ce dorește în realitate acest partid care, pe de-o parte, ne trimite mesaje de împăcare, în timp ce în public continuă cu dezinformări de cea mai joasă speță”, a spus Dacian Cioloș, miercuri seara, pe Facebook.

El a precizat că a înțeles până la un punct ”frustrarea lui Florin Cîțu” pentru situația sa personală și a spus că de la demiterea sa a făcut ”terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere”.

Își laudă oamenii, spune un adevăr dureros pentru români

”Cariera politică a cuiva e strict o problemă personală și este de neconceput ca un partid sau o țară să se sacrifice pentru o singură persoană, indiferent despre cine este vorba. De la demiterea sa și până de curând, am făcut pur și simplu terapie cu un om care nu se poate dezlipi de putere. Și nu sunt singurul.

Dar să te contrazici de la o zi la alta și să ajungi să faci campanii otrăvite din bani publici împotriva celor cu care spui că ai vrea să mai lucrezi nu are nici un sens. Nici nu mai comentez latura morală”, a mai zis Cioloș.

Președintele USR menționează că flyerele sunt parte a unei campanii ”lipsite de fundament”.

”Dacă a existat cineva în guvern care a încercat din răsputeri să tragă în sus campania de vaccinare și lupta în pandemie, aceștia au fost Ioana Mihăilă și Vlad Voiculescu. Vă rog să vă amintiți cum a plecat de la Ministerul Sănătății secretarul de stat Andreea Moldovan, pe care activiștii antivacciniști au atacat-o literalmente la ieșirea din clădirea ministerului, pentru că insista că situația este critică pentru țară.

Să vă reamintiți și veșnicele contre și piedici puse de Florin Cîțu Ioanei Mihăilă pe durata mandatului sau declarațiile belicoase făcute la adresa lui Vlad Voiculescu. Echipa de strategie subordonată domniei sale a sechestrat România și a pus imnul la difuzoare împărțind amenzi în stânga și dreapta ca să antagonizeze cetățenii care erau fugăriți pe stradă în loc să li se explice pericolul real la care se expun. Este rușinos și degradant ca politica românească să trăiască exclusiv din minciună”, a mai spus Cioloș.

Anti-Cîțu

Dacian Cioloș mai spune că cei din USR sunt încă dispuși la dialog cu PNL, dar nu se vor așeza la masă cu Florin Cîțu, în timp ce el face ”campanii mincinoase online”.

”O spun şi o repet. Suntem oricând dispuşi la dialog cu PNL. Dar dacă cineva îşi închipuie că noi ne vom aşeza la masă cu Florin Cîţu în timp ce el face campanii mincinoase online sau pentru că repetă la infinit să mergem la PSD şi AUR fie nu ştie ce vorbeşte, fie a ajuns să creadă în propriile minciuni.

Este ruşinos de jos punctul unde s-a ajuns şi, deşi noi sperăm că oamenii echilibraţi vor stopa acest gen de comportament, nu pot să nu rămân cu un gust amar în urma acestor degradări ale exprimării publice”, a adăugat Cioloş.

Citește și

Cîțu a găsit soluția: ”Scăpăm de pandemie”