Dacian Cioloș plagiază Rapidul: ”Suntem singuri împotriva lor. De aceea ne-au scos din Guvern”

Președintele USR Dacian Cioloș susține că majoritatea PNL-PSD-UDMR, care este la guvernare în acest moment și a fost formată cu ajutorul președintelui Klaus Iohannis, este toxică.

Cioloș a eșuat în tentativa de a fi din nou premier și a spus că USR este singur împotriva întregii clase politice vechi.

”S-au luat în brațe, coaliție monstruoasă”

”Suntem singuri împotriva lor. Suntem noi împotriva întregii clase politice vechi și trebuie să strângem rândurile. S-a instalat la putere o coaliție monstruoasă formată din aceleași partide care de 30 de ani guvernează alternativ, iar acum s-au luat în brațe într-o alianță antireformă.

Este o majoritate toxică PNL-PSD-UDMR formată cu ajutorul președintelui Iohannis, care va avea aproape toată puterea în statul român. Au mai avut-o și alții și nu le-a folosit așa cum credeau ei”, a comentat Dacian Cioloș.

”Îi împiedicam să fure”

El a spus că USR a fost votat pentru un program de modernizare a României după ani de stagnare și proteste de stradă.

”Ne-au scos din Guvern pentru că îi împiedicam să fure. Acum, PNL a găsit partenerul perfect pentru asta, PSD, cel mai corupt partid pe care l-a avut România după 1989.

Peneliștii și președintele Iohannis îl fac azi vicepremier pe Grindeanu, premierul PSD care a dat OUG 13 și față de care sute de mii de oameni au protestat săptămâni întregi. Este o rușine, o gravă deturnare a votului”, a mai declarat liderul USR.

Vizează puterea în 2024

Acesta susține că îi înțelege pe cei dezamăgiți și anunță că USR rămâne cel mai mare partid de opoziție și ”singurul care îmbrățișează valorile democratice, europene și autentic liberale”.

El a anunțat că USR este gata să înceapă discuții cu toți cei care împărtășesc această viziune politică, iar prin acest proiect ”urmărim să câștigăm toate alegerile din 2024”.

Citește și

Rareș Bogdan vrea sancționarea Ralucăi Turcan: ”S-a descalificat”