Dacian Cioloș îl amenință cu dosare penale pe Florin Cîțu: ”Nu girăm un astfel de furt”

Dacian Cioloș, co-președinte USR-PLUS, a lansat amenințări voalate cu dosare penale la adresa premierului Florin Cîțu, ducând duelul cu oficialul Executivului la un nivel superior. El a numit programul ”Anghel Saligny” furt și a solicitat demisia premierului Cîțu.

”Un premier care demite ministrul Justiției pentru că nu îi avizează un proiect legislativ și numește un interimar care îi avizează același proiect prin care oferă propriului partid 10 miliarde de euro prezintă probleme imense de integritate.

Presupun că își va asuma și destinația banilor și consecințele care vor decurge din risipirea acestora, inclusiv cele legale. Chiar și așa, rămânem cu problema inițială. Nu girăm un astfel de furt, indiferent de explicațiile pe care le-ar avea el, și rămâne ca PNL să plătească prețul politic pentru ceea ce face premierul pe care îl are în acest moment.

Mergem mai departe și cerem în continuare demisia acestui prim-ministru care este dispus să sacrifice stabilitatea politică a României pentru bani dați la propriul partid.

Noi, USR-PLUS, am primit votul cetățenilor și pentru că am spus în campanie că vrem o Românie fără hoție. De asta vom face totul pentru a apăra acest principiu”, a scris Cioloș pe Facebook.

Citește și

Tudor Chirilă i-a criticat pe toți: ”Se iese în stradă. Coada de topor Florin Cîțu”