Dacian Cioloș, după primul succes la alegerile USR PLUS: ”Îmi depun mandatul în 2023”

Dacian Cioloș, 52 de ani, a anunțat că dacă va câștiga șefia USRPLUS va demisiona în 2023. Acesta a câștigat deocamdată primul tur al alegerilor cu 46% din totalul voturilor, urmând să lupte în turul doi cu Dan Barna, fostul lider al USR.

„Eu nu candidez pentru PLUS, eu am căutat să fac proiecte pentru toți. Sper ca după acest congres să se stopeze această limitare artificială. E o rezervă importantă, sunt 10 – 12.000 de membri care nu au votat deloc. Vom avea o dezbatere și cu Dan Barna și sper să îi convingem.

Am anunțat că dacă voi câștiga președinția partidului vreau să nu mai candidez la șefia Renew Europe. Dacă voi câștiga președinția, în 2023 îmi voi depune mandatul înainte de 2024 de alegeri pentru că e bine să avem o analiză cu ce s-a făcut„, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș: ”Jocul e deschis, orice se poate întâmpla”

Copreședintele USR PLUS, Dacian Cioloș, a făcut primele declarații după ce a cîștigat primul tur al alegerilor interne din partid, în competiția cu Dan Barna și Irineu Darău.

„Suntem încă în campanie internă. După acest prim tur, știți rezultatele. Jocul e deschis, orice se poate întâmpla. E un rezultat strâns. Eu, personal, am fost plăcut surprins mobilizarea colegilor pentru a participa la vot.

Membrii ne dau credit și asta e bunul cel mai de preț al USR PLUS. Competiția este deschisă și, mult mai important, demonstrăm un proces democratic în USR PLUS.

Am căutat decență, bun simț, sper că și pentru turul 2 să rămânem așa. Important este că, după acest proces, USR PLUS să iasă întărit și consolidat”, a spus Dacian Cioloș.

Citește și

Gabriela Firea, detalii despre legea propusă de PSD privind plafonarea prețurilor la energie: ”43% mai puțin”