--> -->

Dacă zice Cornel Dinu… Ce dinamovist a propus la națională

Victoria lui Dinamo din meciul cu Botoșani, scor 1-0, a atras atenția oamenilor importanți din fotbalul românesc. În sfârșit, se poate spune, laudă și Cornel Dinu pe cineva.

L-a propus pe Amzăr

“Din punct de vedere defensiv, jucătorul care mie îmi place și care se impune, chiar poate spre viitorul apropiat să ajungă și în vederile echipei naționale, este fundașul stânga Amzăr. Care are mobilitate foarte bună. Pătrunde, e tehnic, are și joc defensiv și un plasament destul de eficient”, a declarat Cornel Dinu pentru Fanatik.

Costin Amzăr este produsul clubului din Ștefan cel Mare. În vârstă de 20 de ani, Amzăr a debutat pentru Dinamo în sezonul 2021 – 2022. Fundașul de bandă a adunat atunci nouă partide pentru alb-roșii, dintre care patru ca titular. Din păcate, Dinamo a retrogradat în acel an din Liga I.

Ce-l recomandă

Următorul sezon a fost unul reușit pentru Costin Amzăr. Tânărul jucător s-a impus în primul 11 în anul în care echipa a jucat în eșalonul secund. 25 de partide a strâns Amzăr pentru Dinamo, dintre care 24 ca și titular. Acesta nu a reușit să înscrie niciun gol sezonul trecut, în ciuda apetitului său ofensiv.

În acest an, Costin Amzăr a început ca titular în apărarea lui Dinamo, pe postul de fundaș stânga. Eligibil pentru regula U21 impusă de Federația Română de Fotbal, Amzăr a jucat 4 partide dintre care 3 ca titular.

L-a apreciat și pe Politic

“Revelația serii rămâne Dennis Politic și nu numai. E un model în fotbalul nostru că dacă ești jucător lateral de bandă și nu ești capabil să pătrunzi cu viteză cu mingea la picior să depășești adversarul și să ajungi cu mingea la picior la finalizare, degeaba ești pus în zona aceea a terenului.

El se vede că și-a însușit ceea ce a fost învățat și antrenat la academia lui Manchester acolo unde și-a făcut ucenicia. Problemele lui Dinamo sunt în continuare în defensivă, în axul central”, a declarat Cornel Dinu pentru ”Fanatik Superliga”.

Dinamo ocupă locul 14 în Liga I după 5 etape jucate. Trupa lui Burcă are o victorie, un egal și trei înfrângeri în actualul sezon. Echipa din Ștefan cel Mare urmează să meargă în deplasare la Voluntari, formație aflată pe podium. Voluntari ocupă locul 3 în Liga I cu 3 victorii și două înfrângeri.

Citește și

Florin Salam, imagine cutremurătoare pe patul de spital. Cum se simte cântărețul