Cum vrea Dinamo salvarea de la retrogradare

Speranțele au renăscut în Ștefan cel Mare, după victoria cu Chindia, scor 2-0, goluri Morar și Irobiso, prima din deplasare în acest sezon.

Dinamo e obligată să câștige vineri cu FCU Craiova, apoi și următoarele 3 întâlniri, cu Mioveni, Gaz Metan și Clinceni, pentru a mai spera în salvarea directă. Dacă împotriva medieșenilor și a Clinceniului, misiunea este la îndemână, rămân vitale meciurile cu formațiile lui Nicolo Napoli și Alexandru Pelici.

Cu oltenii, roș-albii au scos un punct în sezonul regulat, în timp ce cu argeșenii nu au obținut niciunul în cele două partide!

Un nou suflu

”Câinii”, în continuare pe locul 8 în play-out, i-au băgat în hora pentru baraj și pe târgovișteni, de care s-au apropiat la 6 puncte, tot atât cât îi mai despart de mult râvnitul loc 6, pe care se află acum Mioveni.

Cu 4 puncte acumulate în ultimele două jocuri și fără gol primit, echipa din „Ștefan cel Mare” arată un nou suflu de la revenirea lui Uhrin, iar ”câinii” îndrăznesc să atace finalul play-out-ului într-o notă mai optimistă.

Se repetă istoria?

Misiunea este pe muchie de cuțit. Pentru Dinamo urmează alte două meciuri de ”totul sau nimic” cu FCU Craiova, vineri, acasă, și cu Mioveni, sâmbătă, 16 aprilie, în deplasare. Doar două victorii, plus cele 6 puncte, teoretic de ”serviciu”, din jocurile cu condamnatele Gaz Metan și Clinceni, le-ar oferi alb-roșiilor posibilitatea de a juca în ultimele două runde, cu Botoșani și cu UTA, pentru salvarea directă.

Asta ar însemna să se repete istoria din sezonul trecut, când Uhrin a reușit 5 succese consecutive pe final de play-out și a salvat in extremis Dinamo de la retrogradare.

Calculele sunt simple: Dinamo poate face după următoarele 4 etape maximum 25 de puncte, tot atât cât pot acumula Chindia, Mioveni și FCU Craiova, doar dacă își iau punctele din partidele cu Clinceni și cu Gaz Metan.

Ca și dinamoviștii, atât târgoviștenii, cât și argeșenii mai au de jucat cu cele două echipe clasate pe ultimele locuri. Trupa din Bănie a bifat deja cele 3 puncte cu Gazul și va întâlni Clinceni etapa viitoare, acasă.

Cu cine mai au de jucat echipele angrenate în lupta pentru evitarea barajului

Citește și

Scara explicată de ÎPS Teofan: ”Este sensul, bucuria și puterea urcușului nostru”