--> -->

Cum vrea Dinamo să prindă play-off-ul

Dinamo a reușit doar două rezultate de egalitate, două remize albe, cu Slatina și la Miercurea Ciuc, care nu mențin ”haita” în lupta pentru play-off, dar nu au apropiat formația lui Ovidiu Burcă de top 6.

Cupa, pe plan secund

Situația nu este încă dramatică pentru bucureșteni, dar depinde de ceea ce va reuși să obțină până la finalul anului.

Dinamo mai are trei meciuri de jucat în 2022 în campionat, dar și două meciuri în Cupa României, competiția secundară, dar unde este încă în luptă pentru calificare, în meciuri cu Sepsi și cu Unirea Slobozia, acolo vor fi folosiți jucătorii care au evoluat mai puțin, dar se poate întâmplă orice, putem termina pe unul din primele 2 locuri, care asigura calificarea în sferturi, dar și un bonus financiar semnificativ.

În campionat urmează duminică viitoare un meci în care nici nu este permis niciun pas greșit, cu Dumbrăvița, o formație aflată în partea a doua a clasamentului, care va veni să se apere.

Strâng rândurile

Urmează o pauză competițională de aproximativ 2 săptămâni, timp în care o parte dintre accidentați, Țîră și Roșu pot să revină la un nivel optim pentru ultimele meciuri din 2022, dar și Tomozei poate să fie integrat în echipă, astfel încât Moura să beneficieze și el de odihnă, el a evoluat cu infiltrații la ultimul meci și nu s-a văzut asta în prestația sa, deoarece este unul dintre cei mai buni jucători ai echipei.

Anul se încheie cu două deplasări de foc, la Iași și Brașov, două formații în lupta pentru play-off, Brașov este și ea candidată la play-off, în vreme ce Iași nu traversează o perioadă bună, a avut deplasare la Dumbrăvița. Și echipa lui Dan Alexa, și a lui Leo Grozavu au trecut cu bine etapa, victorii ce le ține sus.

Matematică

Dacă va reuși 4 puncte din aceste deplasări, împotriva unor contracandidate, atunci Dinamo poate termina anul cu 25 de puncte și astfel ar continua să creadă într-un play-off 2023, cu luptă pentru promovare, dar condiția necesară ar fi apoi să câștige toate cele trei meciuri rămase de jucat: Unirea Constanța, Șelimbăr și Poli Timișoara, două meciuri pe teren propriu și unul pe teren neutru, cu Șelimbăr, o formație care și-a schimbat acum antrenorul și care a cam ieșit din cărți după ultimele rezultate.

Este o ligă secundă cu rezultate imprevizibile, în care fiecare poate bate pe oricine, iar Dinamo crede în play-off, după un start prost de campionat.

Ce zice Burcă

”Sunt convins că vor veni și victoriile, personalitatea și curajul cu care a jucat echipa mi-au plăcut foarte mult. Cred că asta trebuie să facem, să jucăm ca o echipă mare, până la urmă suntem Dinamo. Am jucat cu personalitate, așa cum îi stă bine lui Dinamo.

Toți care joacă împotriva noastră au o motivație în plus, vor să demonstreze, e foarte bine. De aceea, trebuie să fim la o intensitate maximă meci de meci. Dar, din nou, cred că azi am făcut un meci bun, i-am felicitat pe băieți, țin să felicit și Miercurea Ciuc, se fac lucruri bune aici.

Și aici, și la Sepsi se întâmplă lucruri foarte frumoase, cred că fotbalul românesc poate să beneficieze de ele”, a declarat Ovidiu Burcă la finalul partidei de la Miercurea Ciuc.

Citește și

Câte bilete s-au vândut pentru ”Arcul de Triumf”