--> -->

Cum vede Lupescu renașterea lui Dinamo: „Asta a fost forța acestui club”

Fostul căpitan al lui Dinamo, Ionuț Lupescu, fotbalist ce-a câștigat șase trofee în Ștefan cel Mare, este de părere că Dinamo ar trebui să pună mai mare accent pe creșterea de copii din propria academie, iar în acest sens a purtat deja o discuție și cu actualii acționari ai clubului.

”Dinamo și-a pierdut identitatea”

„Eu i-am spus-o și actualului acționar, și celui care a fost înainte, când m-au întrebat ce cred că ar trebui făcut la Dinamo. Le-am zis să facă un business, iar cea mai importantă e vânzarea de jucători.

Asta a fost forța acestui club, pentru că îmi aduc aminte, la meciul cu Petrolul, erau invitați Mircea Lucescu, Augustin, Marin, eu și cine a mai fost. Fiecare am fost copii de mingi la unii mai în vârstă, după care am crescut și am jucat cu ei în echipă și așa mai departe. După mine au fost Florentin Petre, Hîldan. Ei erau puști toți.

Așa s-a dus această moștenire zeci de ani. Până într-un punct, în ultimii zece ani să zic, s-a oprit. Dinamo și-a pierdut identitatea, copiii joacă în diferite cartiere și nu în Ștefan cel Mare. Cred că ăsta e lucrul cel mai important, în afara stadionului pe care trebuie să îl facă ministerul și CNI. Să mai creeze în Ștefan cel Mare condiții pentru academie”, a comentat Ionuț Lupescu pentru Prosport.

„Dacă în septembrie dai anunț și faci o selecție, sunt convins că îți vin cel puțin 300-400 de copii”

În continuare, Ionuț Lupescu a spus că Dinamo ar trebui, la nivel de academie, să nu ia bani de la părinții copiilor, ci din contră, să îi remunereze pe cei care sunt cu adevărat talentați și au potențialul de a ajunge fotbaliști de performanță:

„Dacă în septembrie dai un anunț și faci o selecție, sunt convins că îți vin cel puțin 300-400 de copii. Ai acolo falicități de transport… Eu cred că asta trebuie neapărat să facă Dinamo. E un proces destul de lung, nu știu cum e acum academia Dinamo.

Am înțeles că mai cer și bani de la părinți, ceea ce nu e normal. Normal, tu ca academie trebuie să ai bani. Și pe unii, care sunt cei mai buni, să ii remunerezi de la o anumită vârstă”, a adăugat Ionuț Lupescu.

Citește și

Marcel Ciolacu despre testarea în masă a elevilor: ”Este o isterie națională!”