Cum se implică Biserica Ortodoxă Română în campania de vaccinare. Reacția Ministerului Sănătății

Autoritățile au nevoie acum de preoți și de Biserica Ortodoxă Română pentru a susține procesul de vaccinare, aceasta după ce credincioșilor și preoților li s-au făcut multe neajunsuri pe durata pandemiei de coronavirus.

Ministerul Sănătății a transmis că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură. Duminică, la o zi după ce România a reușit să imunizeze, de la începutul campaniei, peste 100.000 de cadre medicale, Ministerul Sănătăţii a anunţat implicarea Bisericii în campania de vaccinare anti-COVID.

”Patriarhul Daniel a anunțat că Biserica Ortodoxă Română va difuza materiale informative despre vaccinare în eparhii, printr-o broșură intitulată «Vaccinarea împotriva COVID-19 în România. Gratuită. Voluntară. Sigură»”, transmite ministerul pe pagina de Facebook.

Într-un document adresat de Cancelaria Sfântului Sinod Patriarhului Daniel, obținut de publicația online Educație Privată, e specificat că aceste broșuri sunt destinate însă doar personalului clerical și neclerical din eparhii (ierarhi, preoți, diaconi, cântăreți bisericești, vânzători/gestionari, asistențin sociali etc.), în contextul în care strategia de vaccinare anti-COVID include, în etapa a doua, și personalul clerical care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu noul coronavirus.

Purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române, Vasile Bănescu, a declarat că ”e timpul să lăsăm în urmă această pandemie, iar vaccinul este una dintre soluții”. Şi părintele Necula a transmis un mesaj pro vaccin, iar Arhiepiscopul Calinic a anunţat că se va vaccina împotriva COVID-19.

Citește și

Ludovic Orban a dezvăluit de ce este Florin Cîțu premier: ”Noi doi am salvat”