Cum îi învață Gică Popescu pe copiii lui valoarea banului: ”Vrei mai mult, muncește mai mult”

Gică Popescu este unul dintre cei mari fotbaliști ai României. Cariera sa prodigioasă i-a adus și satisfacții materiale însemnate.

În ciuda faptului că are posibilități materiale, Popescu își crește cei doi copii într-o manieră destul de restrictivă. Astfel, el vrea să-i responsabilizeze pentru a fi conștienți de valoarea banilor.

Gică Popescu este unul dintre cei mai mari fotbaliști ai României. El a avut o carieră prodigioasă, pe parcursul căreia a jucat la unele dintre cele mai importante cluburi din Europa. Astfel, de-a lungul anilor, ”Baciul” a strâns o avere considerabilă, care-i permite să trăiască în lux.

Câți bani primește fiul lui pe lună

În ciuda posibilităților materiale pe care le are, fostul căpitan al Barcelonei și-a crescut cei doi copii destul de restrictiv. Fiul său, Nicolas (19 ani), joacă la Farul Constanța, echipă la care ”Baciul” este președinte. Totuși, Gică Popescu i-a stabilit anumite restricții financiare. Astfel, el dorește să-l responsabilizeze pe Nicolas și să-l facă să înțeleagă valoarea banilor.

”Vrei mai mult, muncește pentru mai mult. Banii nu pot să fie la liber, așa. Că banii sunt greu de făcut. O mie de euro, niciun leu în plus. Ei trebuie să realizeze care e valoarea banului. Banii se fac greu și-atunci când îi faci trebuie să ții de ei. Dacă sunt fără limită, nu le știi valoarea. Ei trebuie să știe ce înseamnă un euro.

Și nu știi decât atunci când ți-i gestionezi singur. Nico, de exemplu, are 500 de euro pe lună de la club. Jucătorii care au făcut 16 ani semnează pe un salariu de 500 de euro. Cu asta a trăit. Mănâncă la club, îi plătesc eu cazarea, în rest – 500 de euro pe lună. Are 8.000 de lei în cont strânși. Vrei mai mult? Joacă la echipa mare și schimbăm contractul”, a declarat Gică Popescu, în cadrul podcast-ului ”Profu’ de Sport” de la GSP.

Ce i-a zis Hagi despre fiul său

Nicolas Popescu este unul dintre jucătorii cu care Gică Hagi speră să dea lovitura pe piața transferurilor în viitorul nu foarte îndepărtat. Recent, antrenorul Farului Constanța a avut o discuție cu Gică Popescu pe seama acestui subiect.

Nicolas a prins doar 7 meciuri în sezonul trecut de Liga 1, iar tatăl său și-ar dori să poată evolua mai mult. Totuși, cumnatul lui Gică Hagi este conștient de faptul că Nicolas mai trebuie să lucreze la anumite capitole pentru a face față cu brio la cel mai înalt nivel.

”Eu am avut o discuție cu Gică pe subiectul Nico. Am zis: ”Băi, care e intenția ta vizavi de Nico?”. Noi, pe lângă relația de președinte – antrenor, suntem frați de cruce, cumnați, avem împreună un istoric extraordinar.

Am vorbit deschis și a zis: „Eu vreau să-i dau mai multe minute, mult mai multe decât anul trecut. Din păcate, acum e în urmă cu pregătirea, că a fost la Euro U19 și a ratat pregătirea, abia pe la final de august va fi pus la punct.

Sunt optimist. E copilul meu și normal că îi vreau binele, dar nu a fost nici măcar o secundă în timpul campionatului trecut o discuție cu Gică să-l întreb ”Băi, dar pe Nico nu-l bagi?”. A avut meciuri când a intrat bine, dar când joci 20 de minute, ce să faci? În primul rând, te sufoci”, a spus Popescu.

Citește și

Câți bani a cheltuit Biserica Ortodoxă Română pentru ajutorarea refugiaților ucraineni