Cum ar putea arăta Dinamo începând de la derby-ul cu FCSB. Ultimele zile de mercato

Dinamo a scăpat de interdicția la transferuri la începutul săptămânii și a devenit foarte activă pe piața transferurilor. Dario Bonetti va avea în sfârșit soluții în alcătuirea echipei de start, chiar dacă până acum s-au oficializat doar mutările lui Constantin Nica și Răzvan Popa.

”Câinii” ar mai fi rezolvat transferurile mijlocașului central Cosmin Matei (29 de ani) și atacantului Mirko Ivanovski (31 de ani), iar Gabriel Torje (31 de ani) este și el aproape de revenirea în Ștefan cel Mare.

În acest condiții, cu Deian Sorescu încă în lot, antrenorul Dario Bonetti poate alcătui o echipă destul de competitivă.

Iată care este situația la zi, inclusiv cu discuțiile despre cine ar putea întări trupa lui Bonetti.

Portar: Mihai Eșanu este titularul dintre buturile lui Dinamo. ”Câinii” ar forța un transfer și pe acest post, fiind vehiculate numele unor jucători cu experiență, de lot național chiar, românul Costel Pantilimon și bulgarul Plamen Iliev.

Fundaș dreapta: Postul este acoperit de Constantin Nica. Aici pot evolua și Giani Crețu, și Deian Sorescu, dar e clar că golgeterul formației va fi forțat mai sus de acum înainte.

Fundași centrali: Transferul lui Răzvan Popa creează concurență în zona centrală a defensivei. Deniz Giafer a avut evoluții consistente în prima parte a sezonului, mai mult ca sigur va primi încredere. Acolo mai sunt Ricardo Grigore, Alin Dudea și Marco Ehmann. Cel din urmă a fost folosit și în fața apărării, mijlocaș la închidere.

Fundaș stânga: Încă un post unde Dinamo este acoperită, cu Steliano Filip, Andrei Radu, dar și cu tânărul Ionuț Amzar, lăudat pentru prestațiile din ultimele etape. Ultimul s-a accidentat la ultima etapă și ar putea rata derby-ul cu FCSB de duminica viitoare.

Închizători: Alexandru Răuță este în acest moment ”veteranul” lotului dinamovist și o soluție de încredere pentru zona din fața apărării. Și Marco Ehmann este o variantă. S-au mai purtat discuții cu May Mahlangu, care este foarte apreciat de către suporteri. Sud-africanul ar reveni în pas alergător în Ștefan cel Mare!

Interi: Experiența lui Gabriel Torje și Cosmin Matei îi face eligibili pentru posturile de interi. Geani Crețu și Ahmed Bani sunt și ei soluții. În acest sezon și Steliano Filip a fost încercat în zonă. Plus variantele de rezervă Borcea și Măgureanu.

Extreme: Deian Sorescu, golgeterul formației din actuala stagiune, a avut o prestație solidă la echipa națională, în extrema stânga. Cel mai probabil, Dario Bonetti îl va păstra în această poziție și la Dinamo. În partea dreaptă pot să apară Andreas Mihaiu, Ahmed Bani sau chiar Gabriel Torje.

Atacanți: Alături de variantele Robert Moldoveanu, Mihai Neicuțescu, apare acum macedoneanul Ivanovski. Transferul lui Cătălin Țîră ar putea aduce și el un plus.

Cum ar putea arăta Dinamo:
Eșanu – NICA, R. POPA, Giafer, A. Radu (Amzar) – C. MATEI, Răuță (Ehmann), St. Filip – TORJE (Bani), IVANOVSKI (Moldoveanu), D. Sorescu (Mihaiu)

Citește și

Ludovic Orban, acuzat de trădare de Florin Cîțu și de Rareș Bogdan. ”Acțiune bizară”