Cum ar fi?! ”Uneori, mai bine tai din rădăcină și pleci de la Liga 5”

A fost campion cu Dinamo, în 2004, a câștigat trei Cupe ale României cu ”câinii”, dar a trecut la rivalii din Giulești. Fostul fundaș al lui Dinamo, Rapid, Craiova și FC Național, Ovidiu Burcă, a ținut să comenteze și el situația curentă a clubului la care a jucat.

Fostul fotbalist s-a declarat nemulțumit de lipsa de credibilitate a spaniolilor. „Când am văzut că într-un final au venit niște oameni care păreau OK, mi s-a părut că Dinamo intră într-o zonă profesionistă. L-am văzut și pe Cosmin Contra, am zis că lucrurile sunt OK.

Din păcate, lucrurile ne fac să credem contrariul. N-am ce să comentez, nu știu mai mult decât a apărut în presă. Nu știu dacă e mai bine să o iei de la zero, nu e ușor. E clar că Dinamo se află într-o situație fără ieșire. Dacă nu onorezi promisiunile pe care le-ai făcut, cu o sumă mare de bani, nu văd altă soluție.

Uneori e mai bine să tai din rădăcină și pleci de la Liga 5, decât să rămâi și te trezești mereu cu alte probleme”, a spus Ovidiu Burcă la emisiunea Digi Sport Matinal. Dinamo merge din rău în mai rău, financiar, singura rază de lumină fiind victoria de vineri, 3-0 cu Voluntari, care mai dă energie ”câinilor”, în speranța ca echipa să joace din devotament, chiar și cu restanțe financiare.

Roș-albii au strâns trei ani în play-out și, oficial, pe 2019 clubul a înregistrat pierderi de 1,9 milioane euro. În prezent, datoriile depășesc dublul acestei sume. Pablo Cortacero a promis o mărire de capital (detalii aici), însă dinamoviștii nu mai au încredere în el.

Citește și

2021 aduce taxa pe ambalaje: orice sticlă va costa cu 50 de bani mai mult, apoi vă recuperați suma