--> -->

Cum a fost identificat Evgheni Prigojin. Și Dmitri Utkin

Un comandant Wagner a confirmat că unul dintre cadavrele recuperate după accidentul aviatic din regiunea rusă Tver este al lui Evgheni Prigojin.

Un deget mai scurt

O particularitate a mâinii sale stângi, lipsa unei falange la inelar, pe care ar fi pierdut-o când a făcut pușcărie, a ajutat la identificarea lui Prigojin, scrie presa rusă, preluată de Kyiv Post.

De asemenea, Dmitri Utkin, principalul comandant al luptătorilor Wagner, a fost recunoscut după tatuaje. Potrivit publicației ruse Kommersant, pentru a stabili identitatea majorității victimelor tragediei, va fi necesară efectuarea unor teste ADN.

Cu toate acestea, Prigojin și Utkin, conform reprezentanților Wagner, au fost deja identificați. Chiar dacă nu au fost făcute testele ADN, autoritățile ruse au dat de miercuri seară lista celor decedați în urma accidentului.

Ce susțin experții

Pe ea apar, pe lângă Prigojin și Utkin, încă 5 comandanți Wagner și trei membri ai echipajului de zbor.

Până acum, experții în investigarea accidentelor aviatice intervievați de Kommersant înclină spre versiunea că accidentul nu a fost o defecțiune a aeronavei sau o greșeală a piloților, ci cel mai probabil avionul a fost doborât sau a avut loc o explozie la bord.

Coada avionului a fost găsită departe de locul prăbușirii carenei, iar pe epavă, inclusiv pe aripă, sunt vizibile numeroase găuri – câteva din dovezile pe care se bazează experții când spun că avionul a fost doborât.

Citește și

Familia Robertei, fata ucisă de șoferul drogat, ar vrea să plece din România: „De nimeni”