--> -->

Cum a ajuns Copos să-i dea un Trabant lui Ion Țiriac: ”S-a supărat îngrozitor pe el!”

Antreprenorul Bogdan Enoiu (63 de ani), unul dintre cele mai importante personaje din industria publicității în ultimii 30 de ani în România, a rememorat la podcastul ”Profu’ de Sport” de la GSP un episod amuzant petrecut la un meci amical de tenis jucat de George Copos împotriva lui Ion Țiriac.

Ce miză?!

Mare pasionat de tenis și un apropiat al personajelor influente din sportul românesc, Enoiu a luat parte, în urmă cu mai mulți ani, la un inedit meci de tenis între George Copos și Ion Țiriac. Miza întâlnirii? O mașină!

Învins categoric de Țiriac, fostul patron al Rapidului a găsit o metodă ”ingenioasă” de a-l păcăli pe Țiriac: nu i-a dat acestuia niciunul dintre bolizii săi de lux, oferindu-i, în schimb, un Trabant.

Bogdan Enoiu a organizat, printre altele, Gala Hagi, turneul de tenis de la București, dar și vizita lui George Bush Jr. în România.

”Țiriac face pariuri pe care le câștigă”

– Bogdan, cum ai ajuns să organizezi turneul de la București?
– La Gala Hagi a venit și Țiriac. Și a fost impresionat. „Bă, cine a organizat? Tu? Hai să vorbim”. El organiza cu Hărădău. Zic ”Dom’le, dacă mă lași pe mine, eu îl organizez cu plăcere”. El: „Da, dar mai întâi hai să jucăm un tenis”. Mai înainte jucase cu Copos un meci de tenis pe mașini.

– Asta era miza.
– Da, asta era miza. Țiriac face întotdeauna pariuri pe care le câștigă. Cu mine a pierdut doar vreo două. Când a pierdut Ponta cu Iohannis i-am luat 1.000 de euro și … Eu voiam să intru pe sub pielea lui Țiriac. Mai jucam și cu Copos, pe care eu l-am bătut inclusiv îmbrăcat în costum și cu nea Nicu Văcăroiu arbitru…

– Pe bune?
– Pe cuvânt de onoare.

– Dar cum ați ajuns să jucați așa?
– Am pus pariu cu George că îl bat îmbrăcat la costum. Eu, care nu port niciodată, mi-am pus costum, cravată, pantofi și l-am bătut așa. Și fostul ministru de finanțe, Florin Georgescu, juca tenis. El cu nea Nicu Văcăroiu, care juca foarte bine tenis, și eu cu George Copos. Meci la dublu. Și i-am dat un smash în cap domnului prim-ministru. Direct aici, în frunte! Așa s-a nimerit. S-a făcut liniște acolo, omul a căzut în fund din asta, că eram la fileu. Dar nu s-a supărat, asta înseamnă caracter! George era alb deja. Zicea ”de ce te-am luat cu mine?”, din astea.

– Înapoi la meciul cu Țiriac.
– Da, una peste alta, Copos a jucat tenis cu Țiriac și a pierdut, bineînțeles. Și în loc să vină cu ce naiba avea el, BMW sau Mercedes, a venit cu un Trabant. Și ăsta, Țiriac, s-a supărat foarte tare.

– Greșeala lui Țiriac, că n-a punctat miza de la bun început. A zis doar „o mașină”. Și Copos i-a adus Trabantul.
– Băi, s-a supărat îngrozitor! Bine, și George simpatic cu ideea cu Trabantul, dar Țiriac s-a supărat.

Citește și

Cristi Borcea, urcat pe scenă de celebrul Al Bano. Reacția italianului