--> -->

Cu cine atacă U Cluj pe Dinamo

Dinamo va întâlni U Cluj la baraj, primul meci în Transilvania, al doilea la București.

Ardelenii sosesc în această dublă confruntare după două eșecuri în finalul play-off-ului eșalonului secund, care a trimis trupa lui Erik Lincar la barajul cu ”frații” din Ștefan cel Mare, iar pe Hermannstadt în Liga 1.

Spre deziluzia nu doar a celor 22.000 de suporteri ai ”Șepcilor roșii”, prezenți marțea trecută la partida cu sibienii, scor 1-2, dar și a ”câinilor”, care nu ar fi dorit să se dueleze tocmai cu U Cluj.

Alb-negrii au avut multe meciuri foarte bune în 2022, dar s-au stricat pe final. În plus, sunt scandaluri mari cu fanii, un grup important de ultrași acuzându-i de trădare și de nepăsare pe elevii lui Lincar la finele partidei cu Hermannstadt.

Jucători cu experiență de ”A”

Iată cum ar putea arăta U Cluj în week-end la baraj, în condițiile în care a menajat titularii în etapa de la Chiajna, 0-1 cu Concordia.

U Cluj: Gorcea – Roberto Romeo, Fl. Ilie, Ispas, P. Pîrvulescu – M. Ciobanu, Balgiu, Romario Pires, Ely Fernandes – Tescan – V. Alexandru
Rezerve: Păun, Hofman, Dobrescu, Gugu, Remacle, Haită, Alarcon, I. Filip, Boiciuc.

Meciul de totul sau nimic pentru clujeni a adus în garnitura de start mai mulți jucători trecuți prin Liga I, precum Robert Romeo (fost Gaz Metan), Pîrvulescu (Gaz Metan, Fcsb, Clinceni), Romario Pires (Petrolul, Viitorul), Ely Fernandes (Gaz Metan, Farul). În atac, Tescan și Boiciuc au avut doar prezente meteorice în primul eșalon, pe de altă parte Valentin Alexandru, a avut mai multe experiențe în Liga I (Dunărea Călărași, Pandurii Tg Jiu).

Cel mai bun marcator al clujenilor, Hofman, are 19 ani, dar fără experiență în Liga I. Hofman are 7 goluri marcate, dar niciunul în play-off, acolo unde a contat cu adevărat. Interesant este faptul că cei de la Universitatea Cluj au un portar foarte tânăr, Gorcea, care are doar 20 de ani și este un element care ar putea conta în duel.

”Pentru acel 1 la sută de șansă”

”Sincer, 99% știam că vom merge la baraj. De asta am și făcut multe schimbări în echipa mea, pentru a da șanse tuturor să aibă minute. Ne așteaptă două meciuri în care, sperăm noi, să ne ridicăm la nivelul echipei de Liga 1, Dinamo.

U Cluj, în acest sezon, a jucat toate meciurile pe teren și astea sunt rezultatele. Am obținut un loc de baraj, de care eram siguri de mult timp. Păcat că nu am reușit să ne calificăm direct în Liga 1. Noi am sperat până în ultimul moment”, a declarat Lincar după eșecul de la Chiajna.

”Multă lume m-a sunat. Toată lumea îmi dă o șansă de 1%, dar eu cred în acest 1%. Am mare încredere în băieții mei. Vor fi două jocuri în care sper să facem o figură frumoasă. Să fim puternici, mai ales din punct de vedere mental, să punem probleme și, de ce nu, să promovăm”, a adăugat antrenorul lui U Cluj.

”Toată lumea spune că este Dinamo, că nu va retrograda niciodată din Liga 1. Este o idee din aceasta preconcepută și atunci, până la urmă, noi acceptăm opinia fiecăruia, dar credem în șansa noastră. Noi trebuie să demonstrăm pe teren. Eu îmi doresc cei mai buni arbitri din România și echipa cea mai bună să promoveze”, a mai declarat fostul mijlocaș al Stelei.

Citește și

MM Stoica ironic: ”Campioana fuorigioco”