--> -->

Cu cine atacă Ovidiu Burcă meciul promovării

FC Argeș – Dinamo, manșa secundă a barajului de promovare/menținere în Superliga, are loc azi, de la ora 21:00. În tur, Dinamo s-a impus cu 6-1 pe Arena Națională.

Iată echipele probabile:

FC ARGEȘ: 33. Micle – 2. Tofan, 5. Turda, 95. Zebici, 16. Vianna – 88. Mimito, 4. Meza Colli, 70. Jakolis – 44. Bassong, 14. Garita, 10. Calcan
REZERVE: 22. Micu, 6. Njike, 7. Boubacar Hanne, 8. I. Șerban, 11. Jobello, 13. Oprescu, 17. Dobrosavlevici, 25. Pârvu, 26. Moisie, 43. Brendon
ABSENȚI: Koubemba (suspendat), Rizzi (incert), M. Constantin, Straton, G. Crețu, Târcoveanu, Bertrand, Celestine, Donisa, D. Croitoru (neincluși în lot)
ANTRENOR: Bogdan Argeș Vintilă

DINAMO: 91. Dujmovic – 2. Moura, 24. Giafer, 88. Larrucea, 4. Bena, 31. Amzăr – 6. I. Roșu, 10. Iglesias, 30. N. Roșu – 93. Al. Pop, 99. Ghezali
REZERVE: 12. Oncescu, 7. Demici, 9. Țîră, 15. D. Irimia, 18. V. Borcea, 29. Al. Irimia, 33. A. Șerban, 77. Buleică, 98. A. Florescu,
ABSENȚI: Bani, Patriche, Bordușanu (indisponibili)
ANTRENOR: Ovidiu Burcă

FC Argeș își joacă penibil ultima carte!

Piteștenii au solicitat Federației să nu le acorde „câinilor” licența pentru a evolua în SuperLigă. Roș-albii se apără și spun că demersul celor din Trivale este tardiv și nefondat.

Scenariu incredibil lansat de cei de la FC Argeș înaintea returului barajului de promovare-menținere în SuperLigă, contra lui Dinamo: s-a cerut oficial retragerea licenței de Liga 1 luată de Dinamo.

Concret, piteștenii cer retragerea licenței de Liga 1 primită de clubul din Ștefan cel Mare și câștigarea barajului împotriva „câinilor roșii” la „masa verde”, ceea ce ar însemna că „vulturii violeți” ar urma să rămână în SuperLigă și în sezonul următor.

Ce invocă FC Argeș. Se pregătesc de TAS

Într-o adresă trimisă în cursul zilei de ieri Federației Române de Fotbal, oficialii clubului FC Argeș au cerut retragerea licenței de primă ligă acordată lui Dinamo și au invocat faptul că, pentru ca un club să primească licența de Liga 1, trebuie să demonstreze că nu mai are datorii restante după data de 31 martie,

Acest lucru nu se poate aplica însă în cazul clubului FC Dinamo 1948, echipă aflată în insolvență. De altfel, clubul din Ștefan cel Mare a menționat inclusiv în noul plan de reorganizare că are datorii restante.

Un alt argument invocat de argeșeni ar fi acela că judecătorul sindic nu a aprobat noul plan de reorganizare al lui Dinamo până la data de 30 aprilie, termenul limită când o echipă putea solicita licența de Liga 1. Decizia în privința planului de reorganizare al alb-roșiilor a fost amânată pentru data de 25 mai.

Piteștenii contestă și felul în care o societate aflată în insolvență a primit licența de Liga 1, deși regulamentele interne nu permit acest lucru. Dinamo a primit licența de Liga 1 folosindu-se de planul vechi de reorganizare, iar prin noul plan, alb-roșiii încearcă să scadă datoriile la 25%, de la 8 milioane de euro la 2,5 milioane de euro.

FC Argeș a solicitat FRF un răspuns în maximum 24 de ore. În cazul în care piteștenii nu vor avea câștig de cauză, aceștia sunt deciși să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, unde cazul ar urma să fie judecat în regim de urgență.

Dinamo îi liniștește pe fani

Răzvan Zăvăleanu, administratorul judiciar al roș-albilor, îi atacă pe alb-violeți și lasă de înțeles că acțiunea acestora nu va avea consecințe pentru Dinamo.

„Cred că acțiunile celor de la FC Argeș ar trebui să fie caracterizate de o anumită demnitate. Noi chiar am fost empatici cu ei și am fost de acord să schimbe stadionul pentru retur, fără nicio condiție. Cred că e dezagreabil ce au făcut și lipsit de sportivitate. Pe lângă asta, din punct de vedere juridic și regulamentar, totul este o prostie de la un capăt la celălalt. Le doresc să își asume cineva consecințele, pentru că vor exista!”, a declarat Zăvăleanu pentru GSP.

Prin intermediul administratorului special Vlad Iacob, Dinamo a publicat un comunicat pe Facebook intitulat „Totul se joacă pe teren!”. „Câinii” susțin că licența lor pentru Liga 1 nu mai poate fi contestată, întrucât termenul pentru astfel de cereri a expirat, și că există un plan de reorganizare deja aprobat de instanță.

„În primul rând, termenul de contestație pentru acordarea licenței cluburilor a fost depășit, încă din data de 31 mai. Orice contestație ulterioară este considerată tardivă. În al doilea rând, clubul Dinamo 1948 S.A. a obținut licența pentru Liga 1 prin prisma existenței unui plan de reorganizare deja aprobat de către instanța competentă, în conformitate cu care societatea funcționează astăzi.

Demersurile actuale făcute de către club și administratorul judiciar sunt în vederea modificării planului în vigoare. Totodată, cu privire la pretinsele creanțe menționate de către FC Argeș, acestea au fost evaluate atât de către instituția competentă de acordare a licențelor, anume Federația Română de Fotbal, cât și de un auditor independent, extern, contractat de către aceasta. Concluzia la care au ajuns ambele părți este că Dinamo 1948 S.A. îndeplinește integral cerințele de licențiere pentru Liga 1, sezonul competițional 2023-2024”, informează Dinamo.

Dinamo: „Am respectat regulamentele”

Apoi, Dinamo îi bate obrazul Argeșului și îi asigură pe suporteri că promovarea în SuperLigă depinde doar de rezultatul barajului: „Considerăm că acest demers este totalmente nefondat.

De asemenea, acesta a fost efectuat tardiv de către FC Argeș în cunoștință de cauză – acest club deținând o licență de Liga 1 și cunoscând foarte bine termenul pentru contestații. Considerăm că acest gest nu face cinste unui club cu o asemenea tradiție!

Clubul Dinamo 1948 S.A. a îndeplinit cerințele regulamentare de participare în Liga 1, începând cu sezonul următor, iar singurul pas rămas va avea loc pe terenul de fotbal, în partida disputată mâine, la Mioveni.

Așteptăm cât mai mulți dinamoviști alături de noi și suntem convinși că jucătorii și Ovidiu Burcă își vor face din nou datoria în teren, acolo unde trebuie decis totul! Fie să învingă cel mai bun și avem convingerea că la finalul partidei ne vom bucura, împreună”.

Citește și

Denise Rifai ia o pauză de la televiziune: „Musai”