Cu cine atacă Edi Iordănescu victoria cu Belarus, la Budapesta

România joacă diseară de la ora 21:45, la Budapesta, un meci foarte important pentru clasamentul grupei în perspectiva calificării la Euro 2024. Adversară este Belarus, o națională mică, dar incomodă.

Un succes diseară, coroborat cu alte 3 puncte cu Andorra pe Arena Națională, ar consolida poziția secundă pentru naționala tricoloră în perspectiva ultimelor dueluri, esențiale, cu Israel (deplasare) și cu Elveția (acasă).

Bancu, titular în stânga

Flancul stâng al defensivei noastre a constituit multă vreme zona cea mai problematică în planurile lui Edi Iordănescu, atât când trebuia să alcătuiască lista finală de convocați, dar mai ales în stabilirea primului 11 înaintea partidelor din aceste preliminarii.

Acum, prin revenirea lui Nicușor Bancu (Universitatea Craiova) la ritm normal de joc după lung absență, lucrurile s-au mai liniștit. Bancu a fost titular și integralist la 1-1 cu Israel și 2-0 cu Kosovo, iar diseară va fi titular 100% în fața Belarusului.

Și dacă ar fi fost apt de joc, Mario Camora (CFR Cluj) era varianta secundă a selecționerului.

Și, totuși, Rațiu

În schimb, banda dreaptă a apărării a devenit zona fierbinte. Cristi Manea (CFR Cluj) e accidentat, Andrei Rațiu nu a debutat încă la Rayo Vallecano în La Liga, iar Deian Sorescu (Rakow) nu e tocmai fundaș!

Conform Prosport, Edi Iordănescu va merge pe mâna lui Andrei Rațiu din primul minut, la Budapesta, diseară.

În centrul apărării noastre, cum era de așteptat, Iordănescu merge pe stabilitate și eficiență. Cuplul Burcă – Drăgușin compune cea mai bună defensivă din grupa noastră până la acest moment, ajutați în partida cu Elveția din deplasare și de Ionuț Nedelcearu.

Mai sunt trei necunoscute

Funcție de toate detaliile observate de Edi Iordănescu în ultimele zile în cantonament, de modul în care i-a simțit montați pe jucători, dar și de starea gazonului de la Budapesta, care e departe de a fi decentă, selecționerul va decide în aceste ore și ultimii trei tricolori din echipa de start a României cu Belarus.

Practic, selecționerul mai are de lămurit dacă Screciu va începe ca mijlocaș central cu profil defensiv, sau Răzvan Marin va primi aceste sarcini. Varianta a doua, cu fotbalistul din Serie A utilizat închizător, ar configura abordarea evident mai ofensivă a tricolorilor cu Belarus. Cu Screciu, am avea un închizător clasic, jucătorul Craiovei fiind folosit chiar și fundaș, de multe ori, la club.

Cu Răzvan Marin pe postul mai defensiv, și-ar face loc în primul 11 Darius Olaru, mijlocașul FCSB aflat într-o formă foarte bună și care ar putea conta mult mai mult, prin risipa lui de efort, în contextul suprafeței de joc dificile.

În vreme ce alegerea pentru flancul drept, Man sau Hagi, ar rămâne ultima decizie a lui Edi Iordănescu, susține Prosport.

Cum va arăta primul „11” al României

Moldovan – Rațiu, Burcă, Drăgușin, Bancu – Stanciu, Screciu (Olaru), R. Marin – Hagi (Man), Alibec, Fl. Coman

Citește și

Dezvăluirea lui Victor Pițurcă: ”Un singur prieten adevărat”