Cu cine atacă Dinamo primul meci în 2023. Trei absenți din start

Dinamo joacă diseară, de la ora 17:00, pe noul stadion ”Arcul de Triumf”, primul meci oficial în 2023, contra codașei Unirea Constanța.

Aproape trei luni au trecut de la ultima partidă a roș-albilor în competițiile oficiale, Liga 2 și grupele Cupei României. Vineri, Dorin Șerdean a predat pachetul majoritar de acțiuni, Dinamo a intrat într-o altă epocă.

Roș-albii speră să aibă mai mult de 5.000 de spectatori pe stadion, pentru a acoperi costurile închirierii noii arene. Aproape 20.000 de euro costă să închiriezi stadionul ”Arcul de Triumf”, fără a mai pune la socoteală firma de pază și de stewarzi.

La ce sunt atenți ”câinii”

Dinamo întâlnește un adversar cu multe probleme, care a fost la un pas să nu reia competiția, o echipă care s-a schimbat cu totul după un final de an care a găsit-o pe ultimul loc în clasament.

Un singur jucător rămas din lotul din prima parte a sezonului, astfel că sunt premise pentru un meci în care Dinamo să marcheze mai multe goluri. Ovidiu Burcă nu se va putea baza pe Bena, Pop și Amzăr, dar există soluții de înlocuire.

Dujmovic, sacrificat

Conform RadioDinamo 1948, în perspectiva primului 11, va fi sacrificat în continuare Filip Dujmovic din primul 11. Total nedrept pentru un portar care a demonstrat că este unul dintre cei mai buni jucători din intreagă ligă secundă, dar din cauza regulii U19 și a modului în care a fost construit lotul, se va perpetua ideea de a-l folosi pe Oncescu între buturi.

Alternativele pentru U19 sunt: Cristian Delciu, Yanis Cune, Alex și David Irimia, Vlăduț Stanciu. Doar Delciu poate emite cât de cât pretenții la minute în teren, dar nu cred că va fi titular la mijloc, unde este înghesuială și mulți jucători de calitate.

Planul A și planul B

Astfel, primul 11 al dinamoviștilor ar putea fi Oncescu – Moura, Giafer, Patriche, A. Șerban – N. Roșu, I. Roșu, Iglesias – Bani, Țîră, Ghezali.

Gorka Larrucea a acuzat probleme medicale în ultima vreme și va fi menajat. Mai este posibilă o a doua variată, în condițiile în care Țîră a acuzat probleme medicale. Varianta cu Lamine Ghezali vârf împins, iar Valentin Borcea să joace în bandă.

Citește și

Bătăi de cap pentru Victor Pițurcă! Va ajunge iar la DIICOT