Cu cât au crescut cazurile de Covid-19? Explicațiile medicului Rafila

Alexandru Rafila, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, a declarat că numărul de cazuri de infecții cu Covid-19 a crescut în urma deschiderii restaurantelor și a celorlalte măsuri luate la 1 septembrie.

“Este clar că impactul reluării activităților de la 1 septembrie a existat. A fost o creștere de circa 20% raportat la perioada anterioară. Acum trebuie să vedem ce se va întâmpla cu impactul deschiderii școlilor. Aștept și cu interes profesional, și cu îngrijorare rezultatele din perioada următoare, pentru că deschiderea școlilor are un impact asupra transmiterii.

Ne-am obișnuit cu această boală. Pentru foarte multă lume au intrat în reflex măsurile de protecție și atunci ar trebui să fie mai ușor de gestionat. (…) Din punct de vedere epidemiologic, lucrurile acum sunt mai serioase, pentru că la început nu aveam transmitere comunitară, erau persoane venite din alte țări și trasabilitatea cazurilor era mult mai ușor de realizat atunci decât acum. În privința faptului că situația e sub control, e și asta o chestiune de percepție. Cât timp nu avem o suprasolicitare în spitale, sigur, ea este sub control. Nu știu cât din punct de vedere epidemiologic e sub control. Lucrul ăsta îl vom vedea peste o săptămână, când vom vedea impactul deschiderii școlilor și vom vedea dacă am fost pregătiți pentru acest pas și dacă autoritățile gestionează situația”, a spus Rafila la Digi24.

În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 1639 de noi cazuri de COVID-19 în România, găsite după efectuarea a 24703 teste. Alte 41 de decese au fost raportate, în timp ce 506 pacienți sunt internați la Terapie Intensivă.

Citește și

Unul dintre noii dinamoviști a primit o veste uriașă

No Comments Yet

Comments are closed