Cu cât a luat Cristian Tudor Popescu BAC-ul. Dezvăluiri din perioada liceului

Elevii și părinții au emoții în aceste zile cu ocazia Bacalaureatului. Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a dezvăluit cum a trăit aceste examene importante în urmă cu mai mulți ani. Mai ales că pe vremea aceea tinerii doreau să fie diferiți de alții prin nivelul culturii generale.

”Eu am făcut liceul într-o perioadă în care cultura generală era un motiv de mândrie. Era o mândrie să fii un ”om cu carte”. Dacă aveai cunoștințe în multe domenii, dacă vorbeai corect românește, erai un om respectat. Nota mea la BAC a fost 9.83, dar în timpul liceului am avut note de toată mâna fiindcă eu citeam ce voiam și când voiam. Dar citeam, stimați liceeni din ziua de azi, chiar citeam”, a mărturisit ziaristul. Într-un interviu acordat Digi 24, CTP a dezvăluit că a avut mai multe probleme în liceu. ”La matematică aproape mă lăsase corijent doamna Bulgaru şi într-a XI-a am început să facem matematică cu doamna Florica Ionescu. Eu eram obraznic, ignorant, agresiv, un imbecil. Când mă gândesc, dacă l-aş vedea pe elevul de atunci, l-aş lua la palme acum. Am fost obraznic în prima oră cu dânsa”, a rememorat el.

În 2019, rata de promovabilitate a Bacalaureatului a fost de 63,78%, cea mai mică din ultimii 5 ani. De altfel, după ce se înscriu la facultate, 30% dintre elevi renunță la această facultate fiind depășiți de situație. Recordul negativ absolut a fost înregistrat în anul 2012, când doar 44,3 % dintre elevi au promovat Bacalaureatul.

Citește și

Nicușor Dan ripostează! A fost la Parchet, după scandalul din Sectorul 5

No Comments Yet

Comments are closed