CTP se ia și de Nole Djokovic: ”Nu doar nevaccinat, ci și antivaccinist”

Cristian Tudor Popescu a avut numeroase ieșiri dure împotriva celor care nu acceptă să se vaccineze sau a celor care neagă sau nu iau în serios pandemia de coronavirus.

Ziaristul a criticat în termeni duri, într-un editorial publicat în Gazeta Sporturilor, decizia organizatorilor Australian Open, care se va defăşura între 17 și 30 ianuarie, de a-i permite lui Novak Djokovici participarea la primul turneu de Grand Slam al anului, în contextul în care acesta nu este vaccinat anti-COVID.

Acuzații dure

”Nu doar nevaccinat, ci și antivaccinist, Novak Djokovici a primit acum o dispensă pentru participarea la turneul de Grand Slam de la Melbourne”, scrie Cristian Tudor Popescu.

”E cât se poate de limpede că niciuna dintre prevederile medicale pentru exceptarea de la vaccin nu i se potrivește supersănătosului Novak”.

”Motivul deciziei organizatorilor, la fel de evident: e vorba de Djoković, nr 1 mondial și GOAT, în clipa de față. Un jucător mai puțin faimos nu beneficiază cu siguranță de un asemenea favor”, a precizat CTP.

Îl amintește și pe Țiriac

Jurnalistul aminteşte că oficialii de la US Open 2020 n-au ținut seama de cum îl cheamă atunci când l-au eliminat din turneu pentru lovirea unei arbitre de linie.

”Cei de la AOpen 2022, în schimb, judecă aidoma lui Ion Țiriac, care spunea că Djoković n-ar fi trebuit descalificat, deoarece turneul pierde prea mulți bani.

Dar, așa cum unui cetățean obișnuit nu i se permite să intre în tribună la o competiție sportivă dacă nu are certificat verde, nici Djoković Novak n-ar fi trebuit să fie admis în turneu. Principiul lui Țiriac, „decât lipsă de bani, mai bine lipsă de fair-play” stă în picioare și acolo unde oamenii merg cu capul în jos”, a mai comentat jurnalistul.

”Ca om însă…”

CTP consideră că jucătorul de tenis sârb arată cu acest prilej că antivaccinismul lui e mai presus de dragostea pentru tenis. ”Probabil, Djoković va reuși să rămână, pentru decenii de-acum înainte, cel mai mare jucător al tuturor timpurilor ca performanțe.

Ca om însă, nu cred că se va apropia vreodată de Nadal sau Federer. Și vă întreb: parametrul uman n-ar trebui să conteze și el când se trage linia unei vieți sportive?”, mai scrie CTP.

Citește și

Guvernul analizează reluarea obligativității purtării măștii în aer liber. Ce ar putea fi impus