CTP se ia de toată familia Djokovic: ”I-a jignit și pe credincioși. Extremism anti-occidental”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu (65 de ani) consideră că declarațiile și gesturile din ultima vreme ale lui Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak, i-au afectat imaginea liderului ATP, în contextul unui început de 2022 exploziv pentru sârb.

Din momentul în care viza lui Novak Djokovic de intrare în Australia a fost anulată, iar sârbul dus în detenție, familia sa a fost extrem de activă. Astăzi, ministrul Emigrației de la Antipozi i-a recuzat din nou viza campionului!

Tatăl jucătorului de tenis, Srdjan, a organizat un protest de amploare în fața parlamentului din Belgrad, și-a comparat fiul cu Spartacus și cu Iisus Hristos, spunând despre acesta că ”a devenit un simbol și un lider al lumii libere”.

CTP aruncă venin

”Familia lui, în frunte cu taică-su, a făcut și mai mult rău. Nu a ieșit Novak Djokovic să vorbească, dar au făcut-o ei. Au dus lucrurile într-o zonă politică, de naționalism, extremism anti-occidental, anti-vaccinist. Iar Djokovic a primit toate astea în contul lui pentru că nu a spus nimic în legătură cu declarațiile dezgustătoare ale tatălui său.

Am văzut reacții din partea acestor creștini practicanți în care l-au comparat pe jucătorul de tenis cu Iisus Hristos. Dincolo de șovinismul și naționalismul fanatic, tatăl său a comis o altă tâmpenie, jignindu-i pe credincioși. Djokovic a tăcut cu toate aceste ocazii, deci și-a asumat toate acestea”, a spus CTP pentru Gazeta Sporturilor.

”Fiul meu a fost hărțuit”

După verdictul instanței de luni, când decizia inițială de anularea vizei lui Novak a fost întoarsă, familia Djokovic a organizat o conferință de presă la care au participat părinții, fratele și unchiul liderului mondial din tenis.

În cadrul evenimentului, Dijana, mama lui Novak, a declarat că fiul său ”a fost torturat, hărțuit”, în vreme ce tatăl sportivului, Srdjan, a spus că ”drepturile umane i-au fost încălcate”.

În schimb, CTP a ținut să informeze că nu se mai poate uita la meciurile numărul 1 în clasamentul ATP, care va atinge recorduri de titluri, 21, de Grand Slam la primul pe care îl cuceri în carieră.

Citește și

Viza lui Djokovic a fost anulată din nou! Sârbul pregătește contraatacul