--> -->

CTP s-a luat de Vlad Voiculescu: ”Cum să chinui pe copii?”

Cristian Tudor Popescu a criticat dur decizia luată de Ministerul Sănătății, forul condus de Vlad Voiculescu, care nu le permite elevilor să facă orele de educație fizică în sală fără mască, așa cum a propus Ministerul Educație.

Jurnalistul s-a arătat deranjat de hotărârea luată de instituția condusă de Vlad Voiculescu, despre care spune că ”de trei luni de zile eu nu înțeleg atitudinea ministerului și ministrului sănătății. Nu înțeleg!”. Ziaristul s-a dat pe el drept exemplu, spunând că i-a fost greu să joace tenis cu masca de protecție.

”Nu se poate așa ceva! Eu sunt vechi sportiv și sunt și actual. Am jucat tenis cu masca pe față. Este groaznic! Este foarte greu, mai ales când se umezește din cauza transpirației. Se udă masca și respirația devine dificilă, fragmentară.

Păi, ia să ne gândim puțin! Ați văzut, de pildă, handbaliști, în sală, la meci sau la antrenament purtând mască? Ați văzut la baschet? La volei? Se desfășoară competiții.. I-ați văzut la antrenament sau în sală purtând mască? I-ați văzut la tenis jucând tenis cu mască? Nu! Pentru că nu se poate așa ceva și știu foarte bine toți responsabilii în domeniul sportiv.

Dacă este prea frig acum, mai așteptăm două săptămâni, după care ies elevii afară, fără mască, și fac sport cu distanțare fizică. Asta e soluția de bun-simț, nu să-i chinui pe copii în săli, așa cum pretinde Ministerul Sănătății”, a spus Cristian Tudor Popescu la Digi 24.

Citește și

Denise Rifai, reacție vizavi de Klaus Iohannis: ”L-am votat, dar simt că mă sufoc”