CTP: ”Putin nu este om, el e programat”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu nu și-a ascuns antipatia pentru gestul lui Vladimir Putin de a da undă verde invaziei Ucrainei, care a semănat nu doar panică, dar și moarte în rândul civililor din țara vecină României.

O voce dură în lumea jurnalismului românesc, CTP a declarat la Digi 24 că președintele rus Vladimir Putin este afectat ”de o boală psihică numită sindromul sfârșitului lumii”.

”Mașinărie programată să ucidă de către KGB”

”Ți se rupe inima gândindu-te la ce se întâmplă cu oamenii de acolo, sub tirul rachetelor, sub amenințarea elicopterelor, avioanelor și a trupelor rusești care sunt la porțile lor, practic, la ușile oamenilor.

Dar mie mi s-a părut lucrul cel mai teribil, din ce am văzut, mutra, faciesul lui Vladimir Putin”, a spus CTP.

”Acest, nu spun om, pentru că nu este om. Vladimir Putin nu este om. Vladimir Putin este o mașinărie programată să ucidă, de către KGB, de unde provine”.

Cristian Tudor Popescu s-a referit la Serviciul secret rus de securitate, numit KGB până în 1995, redenumit atunci în FSB.

”Vladimir Putin se află acum, din punctul de vedere al existenței sale, se află la sfârșitul virilității, și traversat de pulsiunea morții”, a mai declarat jurnalistul.

”Este un terorist care s-a năpustit acum asupra Europei cu o mitralieră grea în brațe, trăgând în tot ce mișcă. Nu numai ținte militare, nu numai soldați, dar și civili, copii, femei și care pe deasupra poartă pe sub haine o vestă burdușită cu explozibili. Și acești explozibili sunt nucleari”, a continuat el.

”Nu se va retrage niciodată din Ucraina, poate ataca și membre NATO”

”Înainte de a ataca Ucraina, Vladimir Putin a ocupat Rusia. Înainte de a teroriza Europa, Vladimir Putin terorizează Rusia. Acolo, și-a pus la punct un mecanism de reprimare, de strivire a oricărei opoziții, a oricăror mișcări civile.

De îndată ce încearcă cineva să ridice capul, este arestat, băgat în pușcărie, ucis, otrăvit cu diverse substanțe, după caz”, a spus el.

”Evident că Rusia nu se va mai retrage din Ucraina niciodată, că această stare de război mai mult decât rece, război la limită efectiv, cu NATO, nu mai poate să înceteze din acest moment. Este posibil, având în vedere starea psihică a liderului de la Kremlin, este posibilă și atacarea unor țări, teritorii NATO”, a mai afirmat CTP.

Citește și

Rafila: liber la mall, elevii tot cu mască