CTP, o nouă ieșire caracteristică: ”Oamenii au iluzia că Dumnezeu le va da sănătate și va ieftini curentul”

Cristian Tudor Popescu a ieșit din nou la rampă cu o serie de comentarii ce au născut deja controverse. Iar îndreptate contra credincioșilor ortodocși români.

Ziaristul a declarat, la Digi24, cererea Patriarhiei către autorități de a nu introduce certificatul COVID pentru clerici și credincioși.

”Eu, care nu sunt credincios”

”Sunt de acord, mi se pare corectă această prevedere, ca să nu se ceară certificat verde la biserică. E corect. De ce? Pentru că, într-adevăr, așa cum spune comunicatul Patriarhiei, oamenii care se duc la biserică au nevoie acolo, în spațiul acela, întâlnindu-se mai mulți, și ascultând slujba…

Oamenii aceia se împacă cu sine, își găsesc liniștea, luptă cu depresia, luptă cu nenorocirile, cu răul din viața lor, mai eficient decât aș putea s-o fac eu, încercând să le explic ceva. Eu, care nu sunt credincios”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Pe ton ironic

Gazetarul a continuat pe aceeași linie. ”Eu înțeleg asta, pentru că sunt oameni, de pildă sunt pensionari, bătrâni, bolnavi care sunt acum asaltați de prețuri, prețurile la energie, prețuri la mâncare, de moarte, de boală, de tot răul ăsta…

Pentru oamenii aceștia – după cum vedeți dragostea de știință a acestui popor, și de gândire științifică -, soluția pentru ei este asta, se duc la biserică. Și eu înțeleg acest lucru”. Ei pleacă de acolo cu o iluzie care îi ajută să trăiască mai departe. Se uită la hainele alea ale preotului, aud vocile cântând, văd cărțile alea groase, interiorul bisericii…

Se creează o atmosferă și reușesc să plece cu această iluzie, că Dumnezeu o să le dea sănătate, o să ieftinească mâncarea, medicamentele și curentul. Se duc cu această credință. E o modalitate de a rezolva lucrurile în plan social. Nu? Livrează așa ceva biserica”, a mai zis el.

Concluzia lui CTP

”În momentul ăsta, în care în România sunt atâția oameni care mai degrabă cred în biserică decât în gândirea științifică, rațională, este o hotărâre judicioasă să le permiți lucrul acesta, așa cum se permite accesul în magazinele alimentare și în spitale. Mi se pare corect.

Când o să se mai schimbe situația din țara asta, poate mai discutăm. Deocamdată, asta e”, a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Citește și

ÎPS Teodosie nu are încredere: ”Nu te izbăvește de boală! Poți să omori omul. Mai rău ca în comunism”