CTP mătură pe jos cu jandarmii și polițiștii: ”Un cancer. Oamenii simpli sunt gândaci”

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a avut un discurs furibund la adresa Poliției Române, Jandarmeriei și magistraturii. Mai exact, a propus diverse schimbări care consideră el că ar modifica situația în aceste instituții întrucât “este un cancer care trebuie conștientizat”.

CTP consideră că autoritățile au pe conștiință decesele celor doi muncitori din Onești, deoarece intervenția acestora a fost extrem de deficitară.

”Ar trebui să fie conștientizat cancerul, dacă vom continua să spunem că sunt cazuri izolate, că sunt derapaje și reforma va consta în trimiterea lui X de la Bacău la București, eventual să nu piardă la salariu, și darea afară a unor inși din funcții pe care nu le au, nu vom rezolva nimic.

Dacă mereu sancționați vor fi oamenii pe persoană fizică, cu asta nu se rezolvă nimic. Ceea ce trebuie conștientizat și expus opiniei publice este cancerul din aceste organe, este vorba de un fenomen național și care trebuie abordat ca atare.

Este nevoie de reformă, adică schimbarea formei, nu e de ajuns să schimbi niște oameni, ci să te uiți la mecanismele de funcționare, la formele din structură.

În ultimă instanță ceea ce permite să se întâmple monstruozitățile de la Onești, din București, din cartierul Andronache, ceea ce permite este o chestiune structurală.

Acolo, ceva, din punctul de vedere al structurii, al sistemului de sancțiuni și recompense, al sistemului de verificare, nu funcționează.

A fost Corpul de control al Ministerului de Interne la Onești? Ce așteaptă? Jandarmii de la Brașov au fost amendați tot de niște jandarmi din Brașov, asta dacă nu cumva au primit banii înapoi după, ce noi suntem fraieri?

Pensionarea la 45 de ani trebuie să dispară, pensiile speciale trebuie să dispară, asta înseamnă să îi lovești unde îi doare, în primul rând la bani și să desființezi niște posturi.

Sunt o grămadă de posturi în care sunt inși care asigură hrana câinilor vegetarieni. La Onești ar fi trebuit desființate secții și structuri întregi care s-au dovedit absolut inutile”, a declarat Cristian Tudor Popescu la Digi24.

Ziaristul a măturat pe jos cu polițiști și a dezvăluit că toate ”organele” din sistemul MAI sunt învățate să urască cetățeanul și să-l disprețuiască, astfel explicându-se modul în care jandarmii sau polițiștii se comportă cu oamenii.

”Ce, bă, doi muncitori acolo cu unul cu un cuțit. Poate au fost la băut. Dacă era luat ostatic individul ăla Oprișan, șeful de la IPJ Bacău, oare tot așa mai făceau bancuri? Era greu să-l ia pe șefu că el stă doar pe scaunul lui.

Același dispreț se vede la cei 9 polițiști care au sechestrat și torturat doi oameni. Aveau la dispoziție, erau în uniformă, erau mari și tari. Puteau.

Ce lașitate de-ți vine să verși. 9 inși la 1. Erau doi prăpădiți. De ce să nu-i batem dacă putem. Jandarmii de la Brașov care au făcut paranghelie pentru șeful lor, mai apoi ce s-a întâmplat, au luat ei amendă 500 de lei.

Noi suntem prăpădiți de ăia de civili? Această superioritate vine de dinainte de 1989. În cazul de la Onești ați auzit vreun nume de procuror?

Înainte de 1989 toate aceste organe aveau ca funcție în stat să supravegheze cetățenii. Să nu comită acte împotriva puterii. Împotriva puterii dictatoriale”, a explicat CTP.

Citește și

ÎPS Teodosie despre 1 și 8 martie: ”Fără să facem”