CTP după moartea lui Bălăceanu-Stolnici: „Mult lăudat informator”

Gazetatul Cristian Tudor Popescu comentează acid, într-o postare pe Facebook, moartea academicianului Constantin Bălăceanu-Stolnici, despre care scrie că a fost unul dintre cei mai prolifici informatori ai Securității, înainte de 1989.

Reacție contondentă

„A încetat din viață boierul academician Bălăceanu-Stolnici, unul dintre cei mai vomitivi turnători din istoria Securității”, scrie Cristian Tudor Popescu în postarea intitulată „A sucombat un sfânt”.

CTP amintește că academicianul a dat pe mâna organelor, contra bani și titluri universitare, zeci de ani, zeci de „dușmani ai poporului”, potrivit verdictului CNSAS din 2007.

”Mult lăudat de Securitate pentru „calitatea informațiilor” și „capacitatea de sinteză”. Mult lăudat, de asemenea, de către Ioan Aurel Pop și Raluca Turcan, pe 7 iulie anul acesta, la Academia Română, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani.

Întrebare retorică: „Unde va ajunge?”

Patriarhul Daniel i-a conferit ordinul numit, cum dracu altfel, „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

O întrebare pentru credincioși: unde-l va trimite Dumnezeu pe acad. dr. Bălăceanu-Stolnici, în iad, pentru păcatele lui, sau în rai, că are și Tatăl Nostru nevoie de informatori performanți?”, mai scrie CTP.

Constantin Bălăceanu-Stolnici a murit în noaptea de sâmbătă spre duminică, în locuinţa sa din Bucureşti, la vârsta de 100 de ani.

Citește și

Ursul căutat de mai bine de o lună în zona Ploieştiului a fost prins azi. Ce s-a întâmplat cu el