CTP, după ce Ilie Năstase a fost prins băut la volan și a spus că pleacă din România: ”Ar face un serviciu uriaș României”

Cristian Tudor Popescu consideră că Ilie Năstase ”ar face un serviciu uriaș României” dacă ar pleca din țară. Cum a și spus de altfel că va face, după ce a fost prins băut la volan.

Postarea lui CTP pe Facebook vine nu doar ca urmare a faptului că fostul mare tenismen a încălcat prevederile legale, ci mai ales pentru că acesta a jignit o jurnalistă care i-a cerut un punct de vedere.

”Două beri”

Ilie Năstase avea o alcoolemie de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat când a fost oprit de polițiști, în noaptea de joi spre vineri, au declarat pentru Libertatea surse din Poliție. Contactat de Libertatea, el a recunoscut că a ”băut două beri” și a spus că va pleca din România, pentru că în alte țări poliția nu te amendează pentru așa ceva.

Ulterior, fostul lider ATP a fost abordat de o jurnalistă de la Digi24, pentru un comentariu. Scurtul dialog al celor doi s-a încheiat cu jigniri. ”Doamnă, sunteți prea tânără și prea proastă ca să înțelegeți. Dacă v-am răspuns, sunteți o idioată. E bine?

Țările civilizate au voie. Dacă dumneata trăiești în țara asta comunistă, ești o comunistă. Hai, du-te dracu de proastă!”, i-a spus Năstase jurnalistei înainte de a închide telefonul.

Fără menajamente

În urma incidentului, Cristian Tudor Popescu l-a taxat dur pe fostul mare tenismen. „I-am promis lui Ilie Năstase că n-o să scriu nimic, dacă se va întâmpla să sară fileul negru înaintea mea. În clipa de față însă, domnia sa e sănătos și voios. Prin urmare: Ilie Năstase acuză România că l-a turnat, deși el decât a băut… Și s-a suit la volan. Că așa l-a luat, din nou, Poliția”, își începe Cristian Tudor Popescu postarea, intitulată ”Ilie Năstase a băut că România l-a turnat”.

”La întrebările cât se poate de civilizate ale unei jurnaliste, militarul Armatei Române răspunde: «Care român nu bea o bere, două, și pe urmă se urcă la volan? Toți prietenii mei fac așa…». Adică, generalul Năstase îi califică pe toți românii drept un popor de infractori și, ca supliment, își toarnă prietenii în direct. Când jurnalista îl întreabă, logic, dacă afirmă că toți prietenii săi conduc sub influența alcoolului, Ilie Năstase reacționează făcând-o «proastă» și «idioată». Și anunță, denunță, amenință că se cară din țară”, mai scrie CTP.

În finalul postării, jurnalistul punctează faptul că fostul mare tenismen ar face bine dacă s-ar ține de cuvânt, atunci când a amenințat că va părăsi țara.

”În caz că s-ar ține de cuvânt (să plece din țară, n.r.), mă întreb dacă beneficiile de imagine aduse României de campionul Ilie Năstase n-ar fi depășite de serviciul uriaș pe care l-ar face zisei Românii nemaionorând-o cu prezența”, conchide Cristian Tudor Popescu.

Istoricul situației

Polițiștii l-au sancționat pe Ilie Năstase cu o amendă de 1.305 lei și au decis să-i suspende carnetul de conducere pentru o perioadă de 90 de zile, după incidentul din noaptea de joi spre vineri.

Tot în urma acestui incident, ministrul apărării, Angel Tîlvăr, a declarat, la Digi24, că va discuta în cadrul instituției pe care o conduce referitor la calitatea de general pe care o are Ilie Năstase.

”Maniera în care domnia sa a devenit general este o manieră care poate suferi discuții sau poate suferi analize. (…) O să am o discuție cu colegii mei de la minister despre asta, dar la acest moment vă spun sincer că nu m-a preocupat”, a spus Tîlvăr.

Citește și

Se va prelungi compensarea cu 50 de bani a prețului la combustibili? ”Avem semnale”