CTP dezvăluie informaţii noi despre implicarea lui Ion Iliescu în Revoluţia din 1989: ”Ați știut?”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu face dezvăluiri inedite despre implicarea fostului președinte al României Ion Iliescu, 93 de ani, în Revoluția din 1989.

De la cine a aflat detaliile

CTP spune că a aflat detaliile chiar de la procurorul de caz care a coordonat ”Dosarul Revoluției”.

”Cel care a coordonat acest dosar, al Revoluției, este domnul procuror Pițu. Am fost chemat să depun mărturie atât în dosarul Revoluției, cât și în cel al Mineriadei din 1990, ceea ce am și făcut.

Și cu această ocazie am putut să stau de vorbă cu domnul Pițu. Au fost niște discuții ieșite din comun. Un om cu o minte foarte puternică, capacitate de organizare, de a așeza lucrurile în context, de a ține seama de tot, de a nu uita nimic.

CTP spune că a participat și el la Revoluție

Și am aflat un lucru pe care nu-l știam. Eu, participant la Revoluție în noaptea aceea, și după aceea, eu nu știam un lucru.

Știați că Ion Iliescu a fost primit la MApN, în după-amiaza zilei, după ce a plecat de la televiziune, și acolo a fost așteptat și primit cu protocol militar pentru un șef de stat? Asta n-am știut, dumneavoastră ați știut?

El a pretins tot timpul că ”domne, eu eram un cetățean, de la Editura Tehnică”. Nu știu dacă-l vom putea vedea pe Ion Iliescu împins pe cap și băgat în mașină”, a povestit CTP în emisiunea ”Cap Limpede”.

Citește și

Fostul Palat BCR din centrul Capitalei va fi transformat într-un hotel de 5 stele. La cât se ridică investiția