CTP despre Simona Halep: ”Aproape că aș fi vrut să piardă mai rău, dar să facă asta!”

Simona Halep (29 de ani, 2 WTA) a fost eliminată în sferturile de finală de la Australian Open 2021 de americanca Serena Williams (39 de ani, 11 WTA), scor 3-6, 3-6, irosind șansa de a câștiga un Grand Slam.

La finalul meciului, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a analizat partida și a spus că Simona a greșit pentru că nu și-a asumat mai multe riscuri contra multiplei campioane.

”Serena nu a fost imbatabilă azi, a avut și momente de slăbiciune și rigiditate. În special la mingile joase, când a flexat mai greu genunchii. În schimb, cum i-a săltat mingea Simona, lovitura a venit exploziv și necruțător, în special lovitura de dreapta, din partea Serenei.

Simona nu a ținut seama de asta. A încercat stânga-dreapta, a încercat să țin mingea, dar fără ca la un moment dat să încerce să trimită o minge decisivă. Asta nu am înțeles. De ce Simona nu și-a asumat mai multe riscuri? Aproape că aș fi vrut să piardă mai rău, 6-2, 6-0, dar să o fi văzut la un moment dat că își asumă riscuri, că încearcă să joace mai tăios cu Serena.

Dar, asta e. S-a aflat în fața celei mai mari jucătoare din toate timpurile. De aceea nu m-a întristat această victorie. Regret că nu a făcut mai mult, deși putea, pentru a echilibra jocul”, a declarat CTP la Digi 24.

”Două erau elementele cruciale pe care le enunțam înainte de meci: serviciul, în primul rând, și apoi încercarea de a lua inițiativa, de a ataca prima, de a risca lovitura decisivă înaintea Serenei Williams, să nu o lase să își facă jocul de atac.

În ecuația asta, Serena nu poate fi învinsă. Serviciul Simonei nu a mai funcționat atât de bine. I-a permis Serenei, servind cu al doilea, moale și destul de scurt, să o execute necruțător”, a declarat Cristian Tudor Popescu.

După confruntarea de la Melbourne, scorul întâlnirilor directe Halep – Williams a ajuns la 2-10.

În semifinalele Australian Open, Serena Williams o va întâlni pe Naomi Osaka, cea care a trecut în sferturi de Su-Wei Hsieh, scor 6-2, 6-2.

Citește și

George Simion despre Diana Șoșoacă: ”Gloria și popularitatea îți pot lua mințile”