CTP, despre protestul agricultorilor și transportatorilor: „Fantasmagorice, ca să nu zic nerușinate”

Cristian Tudor Popescu a avut o reacție dură față de subiectul la zi din societatea românească.

„Agricultorii și transportatorii au tot dreptul, democratic și omenește vorbind, să solicite și să protesteze. România este măcar o țară liberă, dacă bine guvernată nu e”, scrie gazetarul Cristian Tudor Popescu, într-un text postat pe Facebook, însă cererile lor sunt „fără număr, multe imposibil de acceptat”, adaugă el.

Protestarii au nevoie de „negociatori competenți”, nu de „mașini amenințătoare” pe șosele, pe care mai rămâne să le lanseze împotriva barajelor ridicate de jandarmi”.

Ceva ”l-a uns pe suflet” pe ziarist

„După alungarea lui Simion și Șoșoacă, gest care m-a uns pe suflet, ce văd acum începe să nu mai fie nici democrație, nici omenie“, scrie CTP. El spune că cererile fermierilor și agricultorilor „sunt fără număr și, multe dintre ele, imposibil de acceptat“: „eliminarea CASS, eliminarea accizei la combustibil, desființarea sistemului electronic de facturare sau reducerea cu 50% a impozitului pe venit.”

Despre alte solicitări, Cristian Tudor Popescu crede că „sunt fantasmagorice, ca să nu zic nerușinate, cum ar fi benzină și motorină gratuite pentru ei, dublate de amenințări adresate premierului”.

Sfatul lui CTP pentru protestatari

Jurnalistul crede că „protestatarii au nevoie de niște negociatori competenți și realiști, care să încerce să obțină rezolvări rezonabile, căi de mijloc, lăsând și guvernului spațiu de manevră, nu punându-l cu spatele la zid.

E vorba de a ajunge la o înțelegere, nu de un război în care oamenii aceștia ne anunță că nu concep decât să învingă”.

„Război, pentru că tiriștii, camionarii, tractoriștii își folosesc caii putere ca arme“, a mai scris CTP.

”Cadrele sanitare, didactice, personalul din Justiție, paznicii de penitenciar, polițiștii, nu au la dispoziție vehicule de mare tonaj cu care să blocheze șoselele țării. Sau să intre cu ele în Capitală, până în fața clădirii guvernului din Piața Victoriei, ca și cum ar fi o coloană de blindate de asalt.

„Mașinile uriașe, amenințătoare, care sufocă acum carosabilul sunt mijloace nu pașnice, sunt agresiuni de proporții împotriva dreptului la circulație al tuturor cetățenilor. Căci ce altceva ar putea să facă cu ele? Să le lanseze împotriva barajelor ridicate de jandarmi?”, a conchis gazetarul.

Citește și

Andreea Ibacka a încercat să dea cu mașina peste Cabral! Motivul care a ”împins-o” la acest gest