CTP despre Oprescu: ”Trage de timp, ca ea”

Cristian Tudor Popescu a declarat, marți, la Digi 24, că fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, reținut în Grecia după ce a fost condamnat în România la 10 ani și 8 luni de închisoare, încearcă să tragă de timp și să evite, astfel, să fie trimis în spatele gratiilor.

El compară situația fostului edil cu a altor politicieni.

Cine a reușit ”să dribleze” sistemul

”Probabil că va reuși domnul Oprescu să tragă de timp, așa cum face Elena Udrea în Bulgaria. Asta urmărește să facă și Sorin Oprescu în Grecia. Să vedem cât o să țină. Din câte am auzit, ultima știre, încearcă să depună actele pentru azil politic. Azi, politic, în interiorul UE, mi se pare absurd”, a spus Cristian Tudor Popescu.

”Obiectivul este, atât în cazul domnului Oprescu, cât și în cazul doamnei Udrea, ceea ce a reușit de pildă Puiu Popoviciu, care nici în ziua de azi nu a venit să-și execute pedeapsa în România. S-a dus la Londra, a reușit cu justiția de acolo să evite aducerea în țară”, a precizat Cristian Tudor Popescu.

Critică justiția din România

Gazetarul a afirmat că justiția din România permite persoanelor certate cu legea să scape de pedeapsă, prin faptul că permite celor condamnați definitiv să plece din țară.

”Și asta ce arată? Arată în general că așa cum e Justiția în România, care permite de ani și ani celor care au o condamnare definitivă cu executare să fugă din țară, rezultă de aici că e rentabil să furi, e rentabil să iei mită, e rentabil să faci evaziune fiscală și toate genurile de infracțiuni, pentru că justiția română îți permite să scapi de pedeapsă”, a menționat Cristian Tudor Popescu.

”Să vedem până când. Așa cum istoria politică a României din ultimii 32 de ani o demonstrează, sunt multe, înfricoșător de multe cazuri de politicieni români care au comis astfel de acte de corupție, acte de trafic de influență, de furt, de spălare de bani.

Are vreo 4 capete de acuzare Sorin Oprescu, deci cazul Sorin Oprescu este o tipologie des întâlnită printre politicienii români”, a conchis Cristian Tudor Popescu.

Condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare și dat în urmărire internațională, Sorin Oprescu a fost reținut, marți, în Atena.

Citește și

Sorin Oprescu, reținut în Grecia. Cum a fost dat de gol