Wave Resort

CTP despre femeie, înaintea derapajului la adresa lui ÎPS Teodosie: ”Ele mimează gândirea omenească”

Cristian Tudor Popescu a avut un derapaj fără precedent în istoria televiziunii la adresa arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, fără a fi întrerupt în vreun fel la Digi 24.

Înaltul prelat a explicat motivele pentru care femeile nu pot fi preoți în Biserică. Jurnalistul a avut o reacție grosolană și l-a numit ”sac de rahat”, ”urât”, ”dihanie” pe ÎPS Teodosie, fără ca realizatorul emisiunii de la Digi 24 să intervină, așa cum cere și CNA, nu doar deontologia.

Înainte de a-l judeca pe ÎPS Teodosie pentru afirmațiile sale despre statutul și rolul femeii, Cristian Tudor Popescu spunea, într-un text numit ”Femeia nu e om”, din Adevărul Literar, citat de Stiripesurse.ro.

”Există o zi a copilului. Există o zi a femeii. Nu exista o zi a bărbatului”, își începea CTP analiza situației femeii în istoria umanității. ”Femeile, de fapt, nu gândesc. Cu excepțiile de rigoare, la fel de dese ca pinguinii albaștri, ele mimează gândirea omenească. Aidoma acelor ”alien” din filmele SF-horror, ele împrumuta cu rapiditate din jur expresii, fraze, prefabricate întregi de ”gândire”, pe care le asamblează și le debitează cu însuflețire, făra a avea cea mai mica aderență psihică la ceea ce spun.

Şi, după părerea mea, nici femeia nu ştie ce e cu adevărat în capul ei. Ce se derulează acolo din ce-a pus PROIECTANTUL, cu milioane de ani în urmă. Şi, mai ales, cu ce scop.

Adam se simtea foarte bine singur şi identic cu sine. Creând femeia din coasta lui Adam, adică prin clonare, Dumnezeu a executat o operaţie de inginerie genetică prin care a adus pe lume celălaltul, diferitul. În ce scop? Dumnezeu ştie! Cum tot doar el ştie de unde venim şi unde ne ducem…”, este parte din textul publicat de CTP.

Citește și

Tronul regilor României, după 70 de ani, la București. Va fi expus într-un muzeu