--> -->

CTP corectează creștinii: ”Orice alt răspuns”

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu e de părere că la salutul ”Hristos a Înviat” nu se poate răspunde decât cu aceeași replică, ”Hristos a Înviat”!

Orice altceva ar de la Diavol, atenționează CTP, care își și explică teoria pe larg.

”Nu are nevoie de nicio demonstrație, este!”

„Hristos a înviat a doua oară Hristos a înviat! Pentru orice creștin, e mai mult decât o afirmație, e o proclamație, în care nu încape nici umbră de îndoială. Aidoma unei axiome în matematică, Hristos a înviat! nu are nevoie de nicio demonstrație, ESTE.

Replica însă, e un răspuns necerut, la o întrebare care nu se pune. Adevărat a-nviat! Implică existența întrebării: este adevărat sau nu este adevărat că Hristos a înviat?

Învierea din morți a lui Iisus e dogma fundamentală a creștinismului. Fără ea, întreaga credință se prăbușește. De aceea, simpla întrebare de mai sus, care presupune un dubiu, este hulă. După Adevărat a-nviat! Ar trebui ca un creștin adevărat să întrebe indignat: ”De ce-mi spui asta? S-a pus vreo clipă problema că n-ar fi adevărat că Hristos a înviat?””, a scris CTP pe Facebook.

”Orice altceva e de la Diavol”

”Apoi, felul lipsit de respect față de Mântuitor în care e formulată Adevărat a-nviat! Subiectul nu e rostit, nu e nici măcar înlocuit printr-un pronume cu majusculă, El. Din „economie”?! E prea mult a se repeta numele Domnului?

Poți să fii eliptic când vorbești de învierea lui Iisus? Mai rău, așa mut cum este, subiectul Hristos nici măcar nu e așezat în capul vorbei, ca în Hristos a înviat!, acolo stă cuvântul ”Adevărat”.

Adevărul îl face viu pe Hristos sau Hristos este izvorâtorul de adevăr? Iată de ce cred, eu, necredinciosul, că la Hristos a înviat! creștinește e să spui a doua oară Hristos a înviat! Orice altceva e de la Diavol”, a mai notat ziaristul, implicat în diverse divergențe legate de creștinism, ortodoxie, cu diverși oameni din țară, inclusiv fețe preoțești.

Citește și

Denise Rifai, oferte din politică. Reacție