CTP amenință: ”Atunci, eu nu mai calc acolo”

Cristian Tudor Popescu a declarat vineri seară, la Digi 24, că dacă poziția editorială a postului se schimbă și liderul AUR, George Simion, va fi invitat în studio, atunci colaborarea lui cu această televiziune va lua sfârșit.

Oprit de paznici

George Simion a încercat miercuri seară, 18 mai, să intre în sediul televiziunii Digi24, invocând dreptul la replică, după ce ministrul PNL al energiei, Virgil Popescu, a spus că AUR urmărește interesele Rusiei.

Liderul AUR a fost oprit de paznicii postului să pătrundă în clădire și apoi a acuzat politica editorială a Digi24, care îi interzice să fie prezent în studio. În acest context, jurnalistul Cristian Tudor Popescu a transmis vineri seară, 20 mai, că îi felicită pe paznicii postului TV pentru modul cum au procedat cu Simion, ”ferm, fără niciun fel de agresare verbală, politicoși”.

Laudele lui CTP

”Să vină în studio, aici, domnul Simion? În niciun caz! Vreau să îi felicit pe cei doi tineri de la paza sediului Digi24 pentru felul în care au reacționat în fața agresiunii acestui domn. Puteau să se piardă cu firea, că a venit deputatul Simion, șef de partid, cum să nu îl lăsăm să intre? Mi-a plăcut faptul că foarte ferm, fără niciun fel de agresare verbală, corecți, politicoși până la capăt, l-au respins”, a spus CTP.

Jurnalistul a precizat că susține decizia conducerii televiziunii de a nu îl chema în studio nici pe Simion și nici pe un alt reprezentant al partidului AUR.

”Vreau să salut atitudinea postului Digi24 de a nu invita în studio niciun reprezentant al acestei formațiuni, AUR. Și cu atât mai puțin șeful ei. Nu ar avea ce să caute aici. Și au unde să se exprime. Dacă nu sunt primiți la Digi24, sunt primiți, de multe ori cu covor roșu, la celelalte televiziuni. Nu suntem ca pe vremea lui Ceaușescu, Digi 24 să fie Televiziunea Română, singura”, a spus CTP.

Pune condiții!

Acesta a subliniat ca dacă postul TV își schimbă direcția editorială, atunci el nu mai vine în calitate de invitat: ”Dacă vreun reprezentant AUR sau domnul acesta (n.red. – George Simion) ar călca aici, ar sta pe acest scaun, atunci eu nu mai vin în postul Digi24. În modul cel mai democratic cu putință”.

Cristian Tudor Popescu, cel care de 7 ani colaborează cu Digi24, l-a caracterizat pe George Simion drept un ”provocator” și a adăugat că liderul AUR nu are ce să ofere din punct de vedere politic în afara unor astfel de incidente.

Citește și

Marica: ”Mă gândesc să plec din România”