Cronică emoționantă pentru “Colectiv”

Documentarul “Colectiv”, realizat de Alexander Nanau, are parte doar de review-uri pozitive. Filmul care merge pe urmele dezastrului din clubul cu același nume a fost văzut de criticii din lumea toată, iar cronicile au apărut deja pe internet. Una dintre ele îi aparține lui Jay Weissberg, de la Variety.

“Din când în când, un documentar nu doar că îți deschide ochii, ci te rupe în două prin expunerea unei rupturi morale care trece de granițele țării în care a fost realizat. Din această categorie face parte și <>, explozivul documentar observațional al lui Alexander Nanau despre corupția din industria medicală a României. Acest expozeu ar trebui să trimită unde de șoc către un sistem atât de putred și din care fac parte politicieni care-și lasă compatrioții să moară. Corupția dezvăluită și-a arătat ramificațiile dincolo de România, pentru că este un fenomen mondial, în urma căruia oamenii nu mai empatizează unul cu celălalt, iar acest sentiment a fost înlocuit cu lăcomia. Este un documentar al zilelor noastre”, a scris Weissberg.

Documentarul a fost realizat împreună cu o echipă de jurnaliști coordonată de Cătălin Tolontan și a avut premiera la Festivalul de la Veneția, la începutul acestei luni.

Citește și:

FOTO Șumudică este erou și războinic după victoria cu Beșiktaș: ”9-2 ar fi fost normal”

[post-views]
[post-views]